vem förtrycker vem?….


Hur ofta tycker någon som är förtryckt att han eller hon är förtryckt? De har alltid bra argument varför de  INTE är förtryckta.  Alla som är med olika sekter tycker inte heller att de är tvingade eller förtryckta av sina älskade ledare. Först långt efter att de har på ett eller annat sett blev fria inser hur inskränkta och förtryckta dem egentligen var.

bibeln och koranen

bibeln och koranen

Enligt mig både Koranen och även Bibeln är en förtryckarmedel. Som tas fram  coh viftas med så fort något ska rättfärdigas. Med argument att där stor sanningen. En sanning som alla tolkar bäst det passar dem.

Jag har förstås inga lösningar i skjortärmen. Men om det är så viktigt att bära niqab och burka, så är väl att flytta till ett land där seden fortfarande är högsta mode. Precis som era föräldrar flyttade hit så är valet fritt att ta steget tillbaka till medeltiden och praktisera och frälsa världen med medeltida värderingar. Utvecklingen bör gå framåt.

Annons

6 tankar om “vem förtrycker vem?….

 1. Mycket moget övervägande – folk ska tycka som du gör och gör dom inte det så är de för dumma för att veta bättre. Ja, herregud. Finns det en blankett där de kan ansöka hos dig om att få existera på svensk mark, eftersom du uppenbarligen har högre moraliskt värde här?

  Gilla

 2. PS) Priset var det ja… Jag betalade 6400 kronor för en madrass 105 cm bredd, plus en kudde.
  Täcke köpte jag som sagt inget, utan har mitt vanliga.

  Vet inte ännu hur det hjälper min blodcirkulation, RLS och annat, men ljuvligt skönt att ligga på! Jag tycker nog att fötterna blir fortare varma än annars när jag lägger mig (Brukar ha iskalla fötter som jag får ha sockar på om natten för att kunna somna, men inte nu.) Har inte heller haft besvär av RLS, men jag har ju inte det jämt och det har ju inte gått så lång tid än… 🙂

  Gilla

 3. Nej jag vet inte varför det inte skrivs i pressen om ull? Men i andra länder som i tex Afrika, vet de mycket om ullens bra egenskaper och även det där med att den är bra både i kyla och hetta.
  I Tyskland kan man tydligen få ullsängkläder utskrivna på recept (!!!) om man har t ex eksem, värk eller annat som doktorn anser kan lindras av att ligga i ull! Men inte här i Sverige.

  Men på nätet finns en del att läsa – det finns t om blöjbyxor i ull!!
  (Att ullen inte ska tvättas för ofta beror på att då tvättar man bort ullens eget skydd mot fukt och smuts – lanolinet – och då måste det återfettas varje gång.
  Man KAN ha lakan mellan sig själv och ullmadrassen, men även då missar man ullens egenskap av att andas och reglera fukt. Lakanen suger upp fukt och kroppsfett, medan ullen stöter bort dem och är bara att vädras och skakas eller dammsugas lätt efteråt.

  Här är lite länkar:
  http://www.woolstar.pl/old/swe/_swf/wlasciwosci.swf

  http://www.netdoktor.se/artros/?_PageId=74904

  http://www.monetanatur.se/subdet5.htm

  Klicka för att komma åt baby.pdf

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.