korttidsuthyrning av hyreslägenheter…


Jag brukar kolla min status ! 😉 hos bostadsförmedlingen lite då och då (typ varje vecka ibland varje dag). Ja, jag har bostad så egentligen inte är så bråttom, men jag är inte alls säker på att jag vill verkligen äga min lägenhet utan vore skönt med en hyreslägenhet..

Vad  jag har märkt på senaste tiden (och jag har följt utvecklingen på ca 20 år och på nätet kanske 8-10 år) att korttids uthyrning har ökat avsevärt. Vissa fastighetsägare tom satt det i system att hyra ut lägenheten bara  i halvårsvis. Normalt gäller korttidsuthyrning om fastigheten ska renoveras.

Märkligt egentligen att bostadsförmedlingen inte reagerar. För de är ganska stolta att de förmedlar mer lägenheter än nånsin. Men i praktiken blir bara en rotering.

korttidsuthyrning hos bostadsförmedlingen

korttidsuthyrning hos bostadsförmedlingen

Sen skulle inte heller skada om man byggde flera hyreslägenheter, för nog vill inte alla köpa rätten att få bo i bostadsrätt (konstigt sätt att bo egentligen, när man ändå betalar, och har bara rätten att bo där men inte har rätten att äga). Nåväl jag forsätter att kolla tills jag hittar något som passar mig. Konstigt nog dem objekten dyker ALLTID upp just veckan innan som jag ska på långsemester, så att jag inte  ens kan gå på visningen.  Heter visst otur… Har hänt 3 gånger hittills.

Annons

3 tankar om “korttidsuthyrning av hyreslägenheter…

  1. Står du i kö hos förmedlingen? Det gjorde jag i många herrans år – men behövde aldrig någon lägenhet som tur är. Fy fan vilket jävla köande. Egentligen är det bara kontakter som gäller även inom det där systemet skulle jag tro.
    Hyra ut på kort tid tjänar man nog mer pengar på. Dom som hyr ut i andra hand lägger väl på några tusen. För besväret kan tänkas.
    Jag har vuxit upp i lägenhet. Stockholmshem. Man kan nog lika bra hyra. Bostadsrätt. Då måste man ju vara med i en sån där förening och anstränga sig. Om man hyr är det bara att ringa på vaktmästaren. Om det är fel på det elektriska eller stopp i avloppet eller så.
    Du vill väl bo kvar inne i stan antar jag.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.