är alla lika inför lagen?…


Tydligen inte. Lagar och regler är ju inte för alla. I alla fall om Hollywoodskådisar och så kallade kultureliten får bestämma. Är man en framstående konstnär som många anser att Polanski är, då ska man se mellan fingrarna. Då är det våldtäkt  inte riktigt våldtäkt, utan kanske ett litet miss i kommunikationen.

Som vanligt i det sammanhanget heter ju att hon samtyckte. Efter intag av både champagne och droger, vilket helt säkert olagligt även i USA för en 13 årig flicka att inhandla och  förtära.. Och även om flickan tyckte att det var ok så var hon minderårig hur man än vrider och vänder nu hela historien, alltså för mig och för många andra är herr Polanskis kopulerande var en våldshandling.

Och det visste han säkerligen mycket väl annars hade han stannat kvar i USA, men han valde att smita för att han var och är en feg krake som inte vågade ta konsekvenserna för sina handlingar. Den eliten som nu skrivit under protestbrevet verkar tro att genom konsten kan man stå utanför lagen. Att genom de roar oss ska de kunna få frisedlar när de inte sköter sig som vi vanliga knegare gör utan de hiskeliga guldkontrakter de redan åtnjuter… NEJ Whoopi  Goldberg Martin Scorcese, Woody Allen !!!, David Lynch, Wim Wenders, Pedro Almodovar, Tilda Swinton och Monica Bellucci, en våldtäkt är en våldtäkt oavsett vem som tvingar sig på en trettonårig.

Luc Besson ( filmregisör) däremot vägrar skriva under protestlistan. Klok man.

USA har sina lagar. Och de skriver inte av begångna brott. Egentligen tycker jag också att det är helt fel att man kan gömma sig i ett annat land och leva och verka som om ingenting har hänt. Och flickebarnet som idag inte heller nåt flickebarn längre utan ett medelålders kvinna på 45 år undrar vad hon tycker om det?

Då  världen  blir konstigare och konstigare var dag som går, hoppas jag verkligen att hon inte ser det hela som en pikant händelse, då det var trots allt inte vem som helst som våldtog henne utan just Polanski. Kanske är boken redan skriven och filmrättigheterna väntar.

Undrar om någon har tipsat myndigheterna att han ska till Schweiz?

13 tankar om “är alla lika inför lagen?…

 1. Pingback: priset för en våldtäkt 500 000 dollar… « Divage

 2. Det känns mycket trist att juden och pedofilen Roman Polanski kan köpa sig fri från något med tanke på han har erkänt motsvarigheten i Sverige, våldtäkt mot barn med tanke på våldtäksmannen var 44 och den lilla flickan var 13 så även om hon ”var med på det” så borde en 44-årig man som han var då veta bättre. Ni som försvarar denna pedofil kan ni fråga er tänk om det hade varit er dotter/syster, hade ni då varit lika ”förlåtande” om en vuxen man våldtagit er dotter/syster? Anledningen jag använder begreppet våldtäkt är om någon haft har sexuell handling med barn under 15 år bedöms det som våldtäkt även om något våld eller hot om våld inte förekommit. Det spelar ingen roll om det är gärningsmannen eller barnet som tagit initiativ till handlingen.

  //Amanda (Mamma till döttrar på 10, 12, 16)

  Gilla

 3. Mest fantastiskt är det argument som förts fram att Polanski bör gå fri från straff med tanke på sin hemska uppväxt. Holocausten, släktingar som mördades och sen på det fruns bestialiska frånfälle, många år senare. Med en sån argumentation så skulle väl varenda kriminell med trasig barndom gå fri..? Fängelserna skulle stå tomma… eller så är det så att inte alla är lika inför lagen? Är man kändis, konstnär och ett stort geni.. så är man lite över lagen. Jag säger som nån vis kvinna uttalade sig om James Brown; jag skiter i om karln kan hoppa ut genom ett fönster och flyga – för mig är han bara en simpel kvinnomisshandlare, precis som vem som helst.

  Gilla

  • Jag såg också den argumentationen. Men väldigt många har paket att bära igenom livet av olika saker utan att för den skull skulle begå brottsliga handlingar.

   Gilla

 4. Eriya, det är alltid kul att se hur pedofiler som du rabblar detaljer du lagt på minnet för att skydda dina egna böjelser.

  Men fakta är följande: Vuxen man sätter på 13-åring, som han samtidigt gett en massa sprit och knark för att få henne ”villig”.

  Att tid har gått spelar ingen roll. Rättvisa har ingen tidsgräns.

  Att tjejen blivit traumatiserad och förvirrad, samt att hennes föräldrar uppenbarligen har dålig moral för att släppa iväg henne på detta sätt, har inget med saken att göra.

  Rätt ska vara rätt, även för kändisar.

  Gilla

  • Jag måste protestera mot ditt sätt att debattera Johan! Det är ju för tusan en rättsfråga vi diskuterar här och INTE för eller emot pedofili om du nu inbillar dig det och det kanske har ett värde att ta till sig att den som blivit utsatt – kvinnan, nu 45 år – vill inte att detta rivs upp igen 30 år senare… I Sverige har vi 25 år preskribtionstid för mord och då jag betraktar fallet med just svenska ögon låter det trots allt väl magstarkt att den amerikanska staten efter hela trettio år MOT offrets vilja ska köra fulla racet lagligt mot Polanski. Frågan är ju också vilken bärighet som finns kvar tekniskt och vittnesmässigt i ett 30 år gammalt fall som samlat bara damm? Vad driver på åklagaren bakom fallet? Rättvisa? Kanske han samlar poäng till en bättre positionering för man kan nog våga påstå att åtala i ett sånt här fall knappast utmärks av briljant rättssäkerhetstänk utan mer av dumhet som gränsar till vansinne och total förakt för brottsoffret.

   Gilla

   • Då är ju saken ganska enkelt. Begår man ett brott ska man lämna landet och leva livet som om inget har hänt.
    Jag tyckte redan då när det hände att det var vidrigt att han kunde smita från ansvaret och resten av världen tog emot honom med öppna armar som om ingenting har hänt.
    Och nu när 31 år har gått sen han har lämnat USA (han var faktiskt 43 år gammal när han utnyttjade flickan) ska han komma undan bara för att det var så länge sen det hände? En 43 årig man ( för han var 43 när detta hände) borde mycket väl veta att han begår ett lagbrott när han har sex med en 13-årig.

    Gilla

 5. Varför blir alla idioter så fort saker rör sex och barn?

  Vad gäller fallet egentligen?

  1.En man åtalas för våldtäkt av minderårig.
  2.Erkänner sex med minderårig under samtycke (Statuary rape i USA, fram till 2005 ”sexuellt utnyttjande av minderårig” i Sverige) vars brottsvärde relativt våldtäkt varierar kraftigt mellan olika länder.
  3.Mannen släpps fri i väntan på rättegång men får då höra att i det land han befinner sig (USA) så kan straffet för detta vara mycket hårt.
  4.Mannen flyr landet.
  5.Flickan (offret) har självmant gett sitt stöd till mannen och yrkat på att fallet läggs ned.
  6. 30+ år har gått sedan brottet begicks.

  Likhet inför lagen? Viktigt, men om lagen är korkad skiter jag i det.
  Rättvisa? Offret vill inte att fallet läggs ned och det räcker jävligt bra för mig.

  Notering.
  Åldern 13 år kan låta lite ungt men tänk att så djävla långt till 15 är det inte som är den Svenska godtyckliga gränsen då brottet plötsligt upphör (under förutsättning av samtycke förstås). I USA är det 18år (I mitt tycke helt sjukt) I en del västerländska länder är den faktiskt så låg som just 13år.

  Slutligen.
  Den enda egentligen relevanta uppgiften är kvinnans önskan att inte driva målet. HON har mitt stöd. Jag hoppas hon slipper. Polanski skiter jag i.

  Gilla

  • Polanski blev ju aldrig far, då hans fru mördades brutalt med barnet i magen. Hennes mördare sitter livstid. Jag antar att han är nöjd med straffet. Har inte hört att han jobbar för att han ska släppas fri, för straffet är orättvis. Men när det gäller hans brott då vill han särbehandling. För att han står över icke skapande människor. Hade Manson levt i Sverige hade han varit fri sen längesen.
   Jag undrar förstås vad han skulle gjort om han hade en 13 årig dotter som blev utnyttjad på samma sätt som han hade utnyttjat flickan.?

   Du tycker att en 13 årig är nästan redan 15 år och då är det lovligt byte.
   Jag förstår kvinnan som idag inte vill driva målet, med följd av det massmediala intresset som skulle onekligen följa fallet. Och det vill hon säkert slippa. Alla är inte kamerakåta förstås.

   Han smet från straffet, och kom undan rättvisan, kunde leva som en uppburen och hyllad konstnär. Och det är inte rätt. Inte heller rätt att han blev hyllad och prisad fast alla visste vad han hade gjort.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.