finns det hederliga och trevliga banker?….


Jag tror inte att jag är ensam men jag gillar inte banker. Jag använder deras tjänster, men jag avskyr deras sätt att utnyttja sina kunder, och tror att man är en idiot. Och kanske är man det också. En idiot. Men så mycket val har man faktiskt inte. Man måste ha de, madrassen är inget bra alternativ, även om räntan på en vanligt konto är just det samma som att ha dem i madrassen. Tom madrassen vore mer lönsamt då den  inte vill ha en massa kortavgifter och andra diverse avgifter.

Jag kontaktade Handelsbanken för att ville höja amorteringen på min bostadslån. Vi gillar inte varandra särskilt mycket. Vårt förhållande har alltid varit ansträngt  av någon anledning.  Har aldrig pratat med de och känt mig nöjd efteråt. Dessutom har jag aldrig lyckats heller prata med samma person 2 gånger fast  bankkontoret är litet.

När jag nu frågar om jag kunde höja amorteringen på mitt lån hör jag hur han stramar till i rösten och svaret blir ett jaaaaaa… lite tvekande.  Samtidigt vill jag också veta att om min ekonomi förändras finns det möjlighet till att sänka amorteringen igen? Ja, det var inte en populärt fråga och fick veta att om jag har sån svängig ekonomi kanske inte är så bra att höja amorteringen.

Jag har inte svängig ekonomi, men vill veta vad som är möjligt så att jag inte sätter mig i en situation som blir sen kanske ohanterlig. Kanske!!!!

Jag får dessutom veta också att jag  inte kan amortera hur mycket som helst heller. Endast 10 % av lånet per år går att amortera. Annars blir det inte bra business för banken antar jag.

Hans förslag var då att jag sätter in pengarna  på ett konto jag redan har hos banken (och där jag har haft ca 339 kr skräpande sen flera år tillbaka), och gör en överföring därifrån  kanske någongång per år.  Min fråga blir då hur mycket ränta får jag för pengarna. Då blir tyst i luren. Så jag bara säger: det låter som om räntan är noll procent. Japp det var det.

Min fråga blev då vad är vitsen med att sätta in pengarna hos dem. Fick liksom inget bra svar.

Och det är likadant i de flesta banker. Först blir man hårt manglad och synad om man vill låna.  Om man duger.
Själv har jag alltid blivit bemött som något katten har släpat in. Vet inte varför för jag tycker att jag ser representativ ut även om jag är inte född i Sverige. Pratar helt obehindrad och inte är blyg heller. Rätt så självsäker. Men det hjälper ingenting.

Och nu när jag vill betala av min skuld i lite snabbare takt är de lika otrevliga som när jag har lånat dem.

Man borde skicka hela bunten ut i yttre rymden med en kombinerad charmkurs. Och det gör inget heller om de  inte hittar tillbaka… Deras feta bonusar skulle säkert räcka till flera resor, och de bonusarna förräntar sig säkert inte på nollräntakontot utan får de absolut högsta procentsatser ever…

Annons

12 tankar om “finns det hederliga och trevliga banker?….

 1. Pingback: maktlös?… « Divage

 2. Aha, det blir lätt strul när man har flera bloggar, trodde att mitt namn länkade rätt…

  http://sparbanken.wordpress.com/

  (har inte hunnit skriva där än)

  Sen har jag en mygelblogg också, länkar från bloggen om skitbank, förlåt swedbank menar jag.
  ”årets affärsbank”, är det för att stödja dem efter alla felsatsningar utomlands? Jag kan hålla med på det sättet att de kan behandla småsparare hur illa som helst.
  Raka motsatsen mot vad gamla namnet förpliktade till, ”sparbanken”.
  Därför passar ju faktiskt ”Svinbank” förtrtäffligt.

  Gilla

 3. Bra blogg, det finns dock skillnader mellan bankernas upplägg,
  jag startar en blogg för att beskriva hur illa behandlad jag blivit av Swedbank.
  Hoppas på några kommentarer.

  Gilla

 4. Visserligen är ju alla banker ute för att tjäna pengar, men kan du inte ta och byta bank? Det måste ju finnas nån som ger trevligare bemötande? Bankerna måste ju lära sig att folk lämnar dem om de inte ger ett bra bemötande och bra villkor!

  Gilla

 5. Systemet är gjort för att suga ut folk. Gå till Newsmill och läs Tryggve Bång. Har inte länken just nu. Han skriver om det här.

  Oj, vad många inlägg du skriver. Kommer tillbaka och läser. Har bråttom. Jag skriver inte så ofte. Man kan säga att jag suger länge på karamellen och att du tuggar upp dom på en gång. Om du förstår vad jag menar.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.