jag vill inte möta en heltäckande staty…


Frågan har ju ställts förr. Och det kommer att ställas igen. Vad är frihet.? Att få göra som man själv vill eller att göra som alla andra vill? Alia Kahlifa Vill bära niqab, för hennes religion bjuder på det. Enligt henne.  Det är ju ett fri val av henne. Då ska även arbetsgivaren kunna ha ett fritt val om att anställa henne eller inte…

Jag som är icke troende kommer aldrig förstå alla dessa troende och ännu mindre alla extremister, som ska tolka allting bokstavligt. Skulle man lyssna på de så världen har nog aldrig utvecklat sig till den värld som den är idag. En värld som jag trivs bra i.  Hade jag barn skulle jag inte velat att någon i niqab tar hand om dem, lika lite som jag inte skulle ha  velat att  någon bara i trosor och behå tog hand om dem. Med religion eller utan religion inblandad.

Men om det är så viktigt att bara visa ögat, täcka kroppen, och leva enligt islam, så vore kanske bättre att läsa språk istället och flytta till det land där det är mer acceptabelt.

Jag blir störd av att inte kunna läsa av andras ansikte, att kunna se reaktionerna på vad jag säger, att kunna se hur den andra mår,  vad den känner, eventuellt vad den tänker. Mimiken. Det är en viktig del av att kunna umgås med varandra. Jag vill inte mötas av en heltäckande staty. Inte i Europa…

SvD, Expressen,

Annons

3 tankar om “jag vill inte möta en heltäckande staty…

 1. Lägger in en kommentar som jag just skrev på ett inlägg om slöjor på Newsmill:

  Osedliga kläder kan ge upp till 40 piskrapp. Vad är det för barbariska fasoner som vi ska omhulda genom att tillåta heltäckande slöjor på skolor och arbetsplatser. Nej, fram med fler karlar med stake i som Sarkozy som vill förbjuda slöjan. Som säger det rent ut att det är en symbol för förtyck.

  ”Lagen tillkom i början av 1990-talet efter islamisternas
  maktövertagande, med hänvisning till islam och landets traditioner.”

  Äckligt är ordet. Förresten så finns det inga ord som kan beteckna det jag känner. När jag ser en svartklädd islamsk kvinna mår jag dåligt. Det kommer något inifrån ryggraden och jag ryggar själsligt och mentalt. Kommer dom i flock på gatan eller i TV:n måste jag titta bort. Ser ut som dåliga efterapningar av en flock kajor. Känner nästan likandant när jag ser en nunnor.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.