bilarna på stockholms gator…


Jag har ingen bil. Har aldrig haft och det är troligt att aldrig kommer att ha det. Fast jag är ingen siare heller, så vem vet kanske någon rent av ger mig en bil redan nästa vecka. Jag hade ju redan den här chansen, men då tackade jag nej till erbjudandet. Troligen får man inte 2 erbjudande.

Men

Jag undrar däremot hur folk väljer  bilar. Om man nu bor i stan. På landet är nog annorlunda.

Typ kan det bli krig så är det bra om jag sitter säkert och det är ju bra om jag klarar alla typer av terräng. Gatustenar kan ju bli till barrikader, kroppar kan ju ligga utspridda bäst att bilen klarar sig i alla läge?

okänd

okänd-tror att det är en hommer, men orkade inte kolla, stor var det iallafall...

Sen har vi den blinda som behöver extra belysning. Eller är han ute på nätterna och jagar viltdjur? Vad vet jag, men extra belyst är bilen.

en saab med 3 extra lampor

en saab med 3 extra lampor

Har också  funderat på vilken bil jag skulle vilja ha om jag skulle vilja ha en. Miljö i all ära, men jag skulle nog välja den här:

bublan

bubblan

Men tills vidare går jag till fots. Och får nöja med att fota enbart i stockholm. Funderat på att hoppa tåget och åka till malmö, men spontana infall bestraffas med skyhöga biljettpriser, eller så måste man planera på lång väg, och hur kul är det.  Kanske blir det piss väder, och hur roligt är det att gå runt i en stad där man inte känner nån vinden pinar en och  regnet vräker ner. Visserligen finns det inte dåligt fotoväder, men…ändå. Hösten är inte att lita på ens en vecka i taget. Flera veckor blir ännu svårare att sia om.

Annons

2 tankar om “bilarna på stockholms gator…

  1. Jag måste ha bil. Har sex km till närmsta affär och 6 mil till närmsta stad. Kul med en liten bubbla med sufflett. Skulle jag också kunna tänka mig. Vilka bilar dom vräker sig med i stan. Kanske dom jagar älg på Sveavägen rentav.

    Gilla

  2. Nej jag hade nog heller inte haft bil om jag bodde i en storstad! Det verkar jobbigare att ta sig fram med en bil än med allmänna kommunikationer – o så ska man hitta parkering osv…
    Och visst är det galet med alla storstads-jeepar som tror att de befinner sig i Australiens outback! För DÄR behövs det en sådan där, men i städer… !!! Jag tycker för min del att det kunde vara förbud på sådana bilar i städer, med tanke på bränsleförbrukning o så. Men det är klart, att det blir alltid problem med förbud. Tänk om de kommer åkande långt bortifrån obygden, bara på besök i stan? Fast då kunde det ju finnas parkeringar utanför själva stadskärnan…

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.