konstbilder…?


Bonnierskonsthallen ligger nextdoors. Går förbi ganska ofta. Och faktum är att ofta förstår jag ingenting av det som ställs ut. Ännu mindre att folk är villiga att betala för det.

Men klart konst är konst och  egentligen är inte det lättaste att diskutera. Om man ens ska diskutera. Och vilka känslor den väcker hos mig? Kanske omsorg. Synd om växterna dör. Kanske är den en ytterligare inlägg och dimension om miljöförstöring.

Jag vet inte för jag vet ingenting om utställningen som egentligen har inte öppnats än. Vet inte vem konstnären är och vad hon har för visioner med den. Det gör faktiskt mer intressant, för fantasin får jobba mer. Varsågod här är bilderna och döm själva:

?

?

??

??

???

???

Blir intressant att läsa vad kritikerna kommer att skriva. För de brukar vara översvallande för det mesta, för konsten ska ses och förstås åtminstone av de, de alltid ser och förstår det nyskapande och nytänkande som kanske inte ens konstnären själv har kommit fram än. ..

Tidigare i år ( i maj) kunde man se det här:

urban konst

urban konst

Undrar förstås vad lever de här konstnärer av? Är det någon som köper den typen av konst? Eller  spelar den  ingen roll för kultureliten ser till genom generösa stipendier så att de  överlever? att de inte svälter ihjäl?

Annons

3 tankar om “konstbilder…?

  1. Ja det där med konst är verkligen märkligt, jag undrar ofta över vad folk tänker när dom gör vissa grejer och kan man inte fråga konstnären så fattar man oftast inte vad det ska vara eller vilka tankar som ligger bakom.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.