löfterna är tillbaka…men blir det ändring?


makten

makten

Så fort är kris ska ju allting stramas åt, och heliga löften duggar tät för att de ska efterlevas även i goda tider. Sen när ”goda tider” är här så glöms allt bort, och man handlar som om ekonomin för all framtid fått en uppåtspiral.

Människan är inte skapt för att lära sig av sina misstag. Tydligen.

Nu lovar återigen banksektionen att de ser över sina rutiner för att få slut och förebygga ansvarslös utlåning. Men det gjordes även vid före krisen sen blev man fartblind.
Själv har jag aldrig varit favorit hos banken, jag vet inte om det är för att jag är kvinna eller för att jag är invandrare, eller både och, men trots att jag har haft mitt företag sen början av 80-talet får jag aldrig lån utan att de vill att jag sätter min lägenhet som säkerhet, eller att jag skaffar borgenär.  Och för ett lån på 30 000 kronor har jag inte lust att göra varken det ena eller det andra.  Så med mig kör de hårt, och det har de alltid gjort. God ekonomi eller dåligt, på mig praktiserar de det de borde göra på stor lånarna.

Nu går jag inte och hänger läpp för det, för får jag inget lån så har jag inte heller skulder. Får lösa mina problem på ett annat sätt.

Men jag tycker är märkligt att man lovar förändring men förändringar är som dagsländor. Inte speciellt långlivade. Tycker också är så märkligt att höga chefer får höga bonusar för att de gör ett jobb som de är anställda till och redan får en vältagen superlön för det.

Jag minns när banker höll på att gå omkull och landets invånare fick rädda sektionen genom höjda skatter för att de ska överleva. Fick vi höga bonusar för det?  NEJ. Fast det är klart  det kan ju vara så att jag minns fel.

Så. Nu är löftena tillbaka.

4 tankar om “löfterna är tillbaka…men blir det ändring?

  1. Du vet väl att där det finns pengar blir det mera pengar. Där det inte finns nåt blir man ännu fattigare. Det har alltid varit så.

    Du minns rätt och den gången, när banken fick låna från folket fick folket det aldrig tillbaka. Det är rättvisan i pengarnas värld. För det är det enda som styr – pengar och pengar är makt. Därför kommer jag att bli politiker i mitt nästa liv. Det är redan bestämt.

    Vilket jobb, ansvarsfrihet, otroligt bra löner och en väl tilltagen pension är säker efter några futtiga år.

    Hade jag tagit med mig ett paket engångshandska från jobbet hade jag fått sparken.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.