bekvämt att ropa rasism…


caster s

kvinna eller man, that is the question...

Läser debatten om Caster Semenya frå Syd-Afrika. Hela världen ifrågasätter  hennes/ hans könstillhörighet.  Och det är med rätta.  Men jag tycker är det fel tidpunkt att göra det. Det borde man ha avklarat innan så att hon/han hade fått slippa den totala förödmjukelsen.

För Caster ser inte ut som kvinna, och dessutom låter inte heller som kvinna även om hon nu inte har en manlig könsorgan.  Vetenskapen har inte heller ett svar att ge.

Men att kalla uppståndelsen för rasism, bara för att Caster råkar dessutom vara färgad, tycker är bara dumt. Det har blivit alldeles för bekvämt att för det minsta motstånd skrika rasism, när egentligen har ingenting med rasism att göra. Till slut blir inte ordet mer värd än …liksom.

Caster är annorlunda och tydligen har alltid varit problematiskt vilket kön Caster tillhörde redan som barn. Och Patrik Sjöbergs uttalande om ryskor är det dummaste uttalande på länge, då han hackar upp sig hur de sminkar upp sig till 1000 %.  Det är så mycket annat som gör en till kvinna, Patrik klipp dit hår och visa att du är inte fixerad vid din eget utseende. Då kan jag köpa att du accepterar andras. För du är inte heller bättre när du angriper ryskorna, än när andra angriper Caster.

Här handlar om något helt annat. Syd-Afrika har hittat sin guldgruva, och det vill de försvara och alla andra som inte tycker som de är rasister..  Visserligen stor female på Casters födelsebevis, men det bevisar ju inte så mycket om Caster har utvecklats på en annan nivå än enbart det kvinnliga.
Balansen blir ju fel. Det finns ju orsaker till varför kvinnor och män tävlar bara mot den egna könen.

Och frågan  kan ju också ställas så här: om Caster har sprungit men Bolts och company skulle någon har reagerat att det är en kvinna som springer bland dem. Skulle det? Tror inte det.

Dock är det oerhört tragisk att nu Caster hängs ut i alla upptänkliga media. Men vems fel är det egentligen? Castrers? NEJ. Caster är bara en för närvarande guldägg värpande offer, som Syd-Afrika uttnyttjar, och skriker rasist åt alla som tycker annorlunda än dem.

Så då är det inte jag heller någon annan än en rasist, dock med en blödande och kännande hjärta, för jag tycker väldigt synd om Caster Seminya guldvinnaren på 800 m .

Annons

7 tankar om “bekvämt att ropa rasism…

 1. Morning! i just found your website from Yahoo and have been reading some of the posts and just inquisitive why you chose this platform for the site? Dont you find| it hard to do almost everything with? Also is it a security worry? I have looked at setting it up myself but not so sure.
  I am a web designer myself so its interesting to checkout other platforms.

  Gilla

 2. Jag vet inte vilken värld du levt i hela ditt liv, men du måste ha en väldigt enformig umgängeskrets om du inte har noterat att kvinnor och män kan låta och se ut på nästan precis vilket sätt som helst.

  För övrigt så är inte alla kvinnor eller män.

  Gilla

  • Det är mycket möjligt att de kan se hur som helst ut, men kvinnor brukar inte ha samma styrka som män.
   Det finns väl en orsak varför de tävlar separat.
   Eller i framtiden istället för dopning ska män byta kön för att vinna överlägset som kvinna. Det är kanske framtiden. Jag tycker synd om Caster, och jag tycker är fruktansvärt att genomgå detta förnedring, för det är ju inget annat.. . Casters tränare borde ha tänkt förre, men antagligen gnuggade han på sina händer över att de kommer vinna så överlägset som de faktisk gjort det. Hade resten av sprintarna varit doppade hade de ändå inte en chans mot Casper.

   Gilla

 3. Caster låter som en kille. Hon ser ut som en kille men har visst ingen pille! Märkligt. Ja, det där skulle dom ha klara ut innan tävligen. Håller med. Stackars hon/han eller vad det nu är för kön. En henom kanske!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.