det finns supeman trots allt…


postens superman

postens superman

Jag har alltid trott att en VD-jobb innebär full sysselsättning. Man liksom styr företaget, har stort ansvar, familjen får lida och det belönas med ett högt lön.  Den tanken kan jag leva med…även om jag har alltid tyckt att de anställda som faktiskt gör det riktiga jobbet,  skulle  vilja jävlas så kan VD-n ändå inte göra ett jävla skit. ( fast de anställda gör för det mesta det de ska göra. inte har de heller 7-8 extra arbete sidan om för att kunna dryga ut kassan, vilket de säkerligen skulle behöva mer än vd-n)

Nu  verkar ju att jag hade fel bild i huvudet. Och måste nu möblera om i mina tros (kan man säga så?)

För de flesta VD-ar verkar ju sitta i en massa styrelsen… vissa sitter uppemot 24 ( Wanja Wanja Lundby-Wedin) medan andra nöjer sig med mindre, typ 6-7. Och alla betalar ju bra, för inte tror jag att de sitter där av välgörenhet.  Sånt gör man bara i bostadsrätters styrelse, där i bästa fall får man en middag en gång per år. Inga feta löner där inte. Jag har ju suttit där.

Och varje gång det dyker upp i pressen, så försöker de övertyga oss tidigare ovetande, att ja… de är supermänniskor som klarar allt utan anmärkningar.

Jag bara säger, dessa direktörer ( just nu  Lars G. Nordström som är vd på posten… kan lugnt kallas för superman då är han även pensioner, och jobbar för 7 personer.)  får alldeles för mycket lön för alldeles för litet arbete.  Och för att de inte ska bli alltför uttråkade och understimulerade, skaffar de sig olika välbetalda styrelsejobb, där ofta kanske inte ens deras närvaro är så viktig.

Världen kan inte bli konstigare.

Annons

4 tankar om “det finns supeman trots allt…

 1. Hmmm, nu måste jag dock ändå rätta dig lite. Jag råkar jobba, stundom, rätt nära L-G Nordström och han gör ett gediget jobb där hans familj i mångt och mycket får lida på grund av långa dagar!

  En gest som dock är värd att betänka är att L-G Nordström dessutom avsade sig den synnerligen väl tilltagna summa på 980tkr i månaden. Det hade aldrig jag gjort om någon varit dum nog och lovat mig detta…

  Jag tror dock att anledningen till att direktörerna inte är särskilt omtyckta är det faktum att då det börjar blåsa kring deras generösa pensionsavtal och löner, då vänder styrelsen ryggen mot dom.

  Jag kan tycka att styrelsen då i stället borde stå för sitt beslut och erkänna att: ”När vi tog beslutet så var det bra tider och vi ansåg att denne VDs kompetens var värd varenda slant”. Nu när sammangåendet mellan svenska och danska posten är et faktum och ett nytt logistikbolag är på väg att bildas, då krävs rätt man/kvinna på rätt plats för att med sin expertis guida bolagen i rätt riktning för att fusionen ska lyckas!

  Gilla

  • Jag är inte så mycket upprörd över att de har höga löner, utan att de har så många extra uppdrag sidan om det ordinära arbetet. Och hade de inte de skulle de kanske lite med familjelivet också.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.