läskigt…


…när de spränger under där man bor. Precis som mini jordbävningar. Jag känner alltid en oro att de missbedömer laddningen, eller att de har missbedömt husens hålighet, eller att någon har fått en knäpp och gör sånt man inte får göra.  Hans straff skulle trots allt inte vara stor här i Sverige.

Jobbigt att inte heller veta hur länge ska sprängningarna pågå. Just nu känns det jävligt dumt att bo och jobba på samma gata. För jag kommer att drabbas av sprängningar även där snart.

Jag tror att jag kommer bli ett nervvrak till slut. Det är arbetstunnel de håller på med för den nya citybanan som ska dras bland andra  vid Odenplan.

I våras åkte ut några fönster här i närheten då laddningen blev något större än det borde ha vart… Inte heller skrevs så mycket om det. Inte ville de skrämma oss.

Och i Berlin gick ju allting snett när ett hus har rasat, just på grund av tunnelbygge.

Det finns ju slarv, det finns elakhet, det finns olyckliga, det finns dålig dag med hang over, det finns missnöje som gör en elak och vill man bara hämnas.

Fan att de måste spränga tunneln just här…

Annons

4 tankar om “läskigt…

 1. Stackars dig! Vi får hoppas att du klarar dig från flygande stenar och dylikt. Men det byggs hela tiden i Stockholm. Det är alltid något stopp när man ska in från norr i stan och har bråttom.

  Gilla

 2. Tyvärr är ju Stockholm en stadigt växande stad och tack var växtvärken så är den typ av uppväxande infrastruktur ett måste för framtidens kommunala kommunikationer.

  Att bo i närheten av dessa arbetsplatser samt i en stad som Stockholm som år in och år ut ser ut som ett gigantiskt tillhåll för mullvadar är otänkbart för mig. Därför har jag lämnat storstaden för livet på landet och åker enbart in då jobbget kräver det och då stannar jag i Solna.

  Det ska vara något väldigt viktigt som skulle få mig innanför tullarna nu för tiden… Sådana viktiga ting finns inte längre och allt jag behöver har jag i min egen hemkommun på ett betryggande avstånd från storstadens puls…

  Gilla

  • Men jag gillar ju storstan. Men åste det jämt stuvas om i grytan?Varför inte bygga ihop stan bättre, Så det ser ut som stan, och inte små satellit samhälle runt om utan struktur. Och ändå kallas de för Stockholm, bara för sakens skull. Fast egentligen kunde bara heta Kista eller Vallentuna. Man åker igenom obebodda område för att komma till många av så kallade stockholmsområde.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.