vem vinner urracet?…


Orsaken är här varför jag inte  litar på politiker. Det är så mycket de lovar i vallöfte, sen räcker  att andra gör saker man inte gillar, som Kina, Indien och Ryssland  så  löftet är ett brutet faktum.

han skrämde USA, fast kom aldrig till månen ... Gagarin heter han

han skrämde USA, fast kom aldrig till månen ... Gagarin heter han

Hur kommer kapplöpningen sluta? Med ett ny blåsning? Det är tydligen viktigare att erövra universum, än att lösa mer jordnära problem, som svält och fattigdom, krig och elände. Och trasslig världsekonomi. Men nu helt plötsligt finns hur mycket pengar som helst att vara först på det de vill vara först på. En underjordisk tryckeri?

Såg filmen också som gjordes om månlandningen. Ärligt talat vet jag inte om den har övertygat mig. Kanske är man alltför cynisk och har för många frågor. Men filmen ser väldigt propagandaaktig ut. Särskilt när bokstäverna USA med rött zoomas in när man startar. Och så många kameravinklar  att man knappt använder idag så många. Men det är möjligt att den nya Hollywood retusch som gör det hela som om den var filmad typ ….idag.

Undrar varför landade de ( om de nu gjorde det) på den sidan som var vänt från solen? Kanske är det just den som vetter mot jorden? Ja så var det nog.

Hur som helst nu ska pengar ösas, för prestige är viktig och allt annat hamnar i skymundan.

I LOVE AMERIKA…………………… 😉

Annons

8 tankar om “vem vinner urracet?…

 1. Pingback: månlandnings perspektiv… « Divage

 2. Ja det finns många aspekter av rymdracet, själv så förstår jag alla era argument, klart man undrar över hur mycket pengar man kan plöja ner i det här och vad man kunnat gjort istället. Trots allt så hoppas jag att vi i slutändan får ut nåt gott av det här för mänskligheten.

  Gilla

 3. ”Urracet” handlar kort och gott om riskspridning och mänsklighetens överlevnad.

  Ifall mänskligheten inte skall förbli en parantes i vår planets historia så är nästa naturliga steg att vi människor och allt annat vi har med oss, söker oss bortom vår egen planet, och etablerar kolonier på andra himmlakroppar.

  Det handlar om något så grundläggande som riskspridning. Vid minst fyra tillfällen, under livets historia på vår planet, har 90% av allt liv utplånats på grund av tidigare naturkatastrofer, och fått börja om.

  När vi nu har begåvats med intelligens och i bästa fall lite förstånd, så vi har möjligheter att förekomma vår egen utplåning.

  För inspiration kolla in gärna den fantastiska dokumentären ”The Mars Underground” med rymdpionjären Robert Zubrin.

  http://www.google.se/search?hl=sv&q=The%2BMars%2BUnderground%2Btorrent&btnG=S%C3%B6k&meta=&aq=f&oq

  Gilla

  • Tack för länken. Ska kolla.
   Jag har inget emot utvecklingen, men ska ske inom rimliga ramar. För koncentrerar men alltför mycket vem som ska vara först, kanske går vi undan ändå. Varför inte samarbeta istället för att var och en kör sitt eget race. Och medan de respektive länder försöker få ensamrätt i rymden, gå vi under, och vad hjälper det oss då?

   Gilla

 4. Men alltså, med förhållningsättet att alla sociala problem borde lösas först så hade mänskligheten fortfarande bott i grottor, vi kommer tyvärr alltid ha sociala problem med oss ingen anledning att låta det stå ivägen för utvecklingen.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.