snusk i Oslo…men även i Stockholm…


igelInte bara i Oslo. Även i Stockholm finns snusk i restauranger. En av de finns i huset jag jobbar i. Och den är populär och full av gäster. Men gästerna ser aldrig ingången till köket. Det ser jag. Varje dag.

Ser hur ostädad är den – jag får städa för jag skäms inför mina kunder. Har påpekat detta till restaurangen, och till ordförande i huset, det lovas bättring men händer absolut ingenting.. Fimparna som de anställda röker, blir fler och fler. När jag pratade med en av de så kunde han inte svenska – svartarbetare  troligen -. Uteserveringen ser för övrigt inte heller fräsch ut, för den städas inte heller, men folk verkar inte bry sig.

Så jag tänker följande, om man nu  inte ids  ta hand om det ovan nämnda trots att man har bett dem flera gånger, hur har de då i källaren där köket finns, och ingen har insyn? Troligen inte så aptitretande. Och det tar bort min aptit för att äta i DEN restaurangen.

På ett annat ställe när vi bad att de skulle torka av bordet, gjordes med en trasa som jag aldrig skulle ens ta i hand. Och då tänkte jag samma sak, om man kommer och torkar bordet med en gammal, illaluktande trasa inför gästen, hur har man då i köket, där jag inte kan se in? Åt aldrig mer där  heller. Ligger i närheten den också. Och visserligen har fiket nya ägare numera, men kan inte få mig dit ändå.

Annons

4 tankar om “snusk i Oslo…men även i Stockholm…

 1. Troligen en svart arbetare… hur mörkt var det? Kunde du inte se om den anställde var mörk eller ljus?

  Inget av orden mannu eller inteids är svenska ord.

  Jag är en av dom som retar mig på trenden med särskrivningar som du exemplifierade genom att lägga in ett mellanslag i ordet svartarbetare, än mer överraskande var att du tog bort mellanslaget mellan orden man och nu och mellan inte och ids.

  Håller med om snusket på restaurangerna, alla de som inte har något durkslag (vad mer än pastan hamnar i den diskhon?)

  Förlåt om jag lät grinig i denna kommentar, instämmer i sak.

  Gilla

  • Jag har ingenting emot att bli rättad, då min modersmål är inte svenska. Att orden du nämnde blev utan mellanslag beror på att min mellanslag fungerar numera dåligt, och hade inte tid att läsa igenom texten en gång till.

   Gilla

 2. Man kan spara massor med pengar om man är lite misstänksam. Bilder som expressen visar är helt säkert inget undantag. Har hört en del från folk som har haft sommarjobb på matställen. Fy fanken säger jag bara.
  Nej, vi äter hemma och billigare dessutom 😉

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.