Nero, Mussolini, Berlusconi


spegel spegel...

spegel spegel...

Det är ganska otroligt vad människor med makt kan tillåta sig.  Italien har ju utmärkt sig några gånger förr.  Runt Berlusconi har det stormat redan från dag ett. Kanske tom innan,  då  hans far tvättade ju pengar åt maffian.

Helt klart att han ger diktaturen en ny innebörd..
Vad han än gör lyckas han snacka ur sig.  Han äger ju bland annat en stor del av median i Italien. Antingen  har han folkets stöd, eller så bryr sig inte folket för de inser och vet att det är lönlöst för det blir ändå som Berlusconi vill ha det. .

Landet är ju så genomkorrumperat att folk är nog uppgivna och tycker att udda blir jämt. Efter att jag har läst några böcker om maffian, så är det ganska svårt att se att Italien någonsin kommer att få bukt med ohederligheten – istället verkar det spridas vidare till resten av världen-.  Gomorra som är skriven av Roberto Saviani ger en närgången bild hur cammoras är i vardagen. Boken ger inget hopp. Särskilt sista avsnittet hur avfallshanteringen går till gjorde mig mörkrädd. Kan jag nog aldrig äta grönsaker och frukt som kommer från Italien. ( Dock är den  absolut tråkigaste boken jag har läst rent stilmässigt). Tomas Lappalainens Camorra handlar om samma sak, men ett mer läsbart perspektiv där även berättas bakgrundshistorian hur cammoran uppstod och hur de utvecklades.

Men med Berlusconi som  premiärminister händer ju alltid nåt. tråkigt blir det aldrig. Om inte puderdosan är framme bakom en svettduk, så blir det unga tjejer som stor det på menyn. eller plastikkirurgi…eller solning…eller hånar han andra… jobbar han någonsin?

2 tankar om “Nero, Mussolini, Berlusconi

  1. Han verkar väldigt fåfäng den där karln! Men folket i Italien har ju valt honom. Har du läsa Maja Lundgrens bok Myggor och tigrar. Den handlar också om maffian delvis.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.