barn gör föräldrar till ett mähä…


Grannar har jag skrivit om tidigare. Nu är det dags igen.  För märkligt är hur nyblivna föräldrar förändras typ omedelbart när ungen har ploppat ur livmodern.

Igår blockerade återigen en förälder med vagn och unge uppgången i vårt hus. Utan att flytta på sig.  Vår trappa tar 4 till 5 personer i sidled, så det är ingen smal trappa.  Men jag fick ingen plats för mamman och ungen var på tvären likaså vagnen. Och ingen ansats heller att kanske lämna plats.

För övrigt är det samma familj som har förpestat mitt liv med ständigt renovering på alla kvällar och helger, samt med en gångstil som mest liknade elefanter på språngmarsch utan vila. När jag bad de att kanske gå lite mjukare blev svaret att vi måste kunna leva i vårt lägenhet. Visst att ta hänsyn ingår inte i deras livstil.

Men nu när de har fått barn har det hänt nåt. Elefanterna har fått vingar.  För helt plötsligt verkar de gå på tå eller nånting. För jag hör de aldrig, förutom när ungen springer runt ( och det stör inte).

Nu har de sålt lägenheten så nya ska flytta in, och då antar jag att renovering kommer ta fart igen. Väntar med spänning om det är en ny elefanthord som flyttar in eller om några vingförsedda individer med lätta steg.  Men klart kan hända att  en festprins/essa  flyttar in.  Typ som killen som bor under mig, och har fest varje helg. Både fredag och lördag. Med mycket folk som tjoar och röker och en nivå på musik som preciiiis på gränsen att man ändå inte kan säga till, men är tillräckligt irriterande då man hör vad som spelas fram till 3-4 på morgonen.

divage

Annons

6 tankar om “barn gör föräldrar till ett mähä…

  1. Hoppas det blir en gammal tant som flyttar in. Ljud som inte går att stänga av är det värsta som finns. Jag vill inte bo vid havet. Det kan man inte stänga av. Hatar när det blåser också.

    Gilla

    • Jag vill inte heller bo vid havet. Det är nästan värre en biltrafik i stan. Min far gillar inte heller när det blåser, men det har jag inget emot. Naturens egen fläkt. det behöver jag, för min kropp inte klarar värmen så bra.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.