svininfluensa eller inte svininfluensa?…det är frågan

nöf-nöf

nöf-nöf

Undrar hur mycket vi vet. Av vad jag läser i tidningarna är ju inte så mycket.

Den ena artikeln i DN fastslår att enligt forskning är svininfluensan är egentligen inget nytt, folk över 65 har redan antikroppar mot den. Troligen de som har redan tampats med spanska flun har fått antikroppar. Troligen.

Spanska sjukan var av typen H1N1, precis som svininfluensan…

(intressant att man fortfarande benämner den som svininfuensa, istället för   nya influensan eller varför inte bara Mexikan efter var den startade)

Nåväl….i en annan tidning nämligen i SvD fastlår man istället :

Det nya viruset A (H1N1) är helt unikt och har inte setts tidigare vare sig hos svin eller människor. Det består av en kombination av influensavirus från grisar, fågel och människa. När viruset uppstod vet ingen idag.
Det nya viruset A (H1N1) består av en kombination av influensavirus från grisar, fågel och människa. När viruset uppstod vet ingen idag.

Och eftersom idag vill alla vara först med nyheterna, seriösa tidningar som DN och SvD  likaväl som kvällstidningar,  ingen väntar utan rapporterar utan substans och hoppas att det de skriver kan visa sig vara sant. Trovärdigheten minskar. Följden blir att man inte alls kommer  tro på det man läser längre.

swine-flu-protection

skräck för skräcken 😉

Influensa ligger och alltid legat bland de 10 farligaste sjukdomar i världen.

Mexico slog på stor trumman. Världen blev skiträdd. Som det ser ut nu så blev vi uppskrämda lite i onödan.  Nu lär turisterna undvika Mexico, vilket leder till  ekonomisk problem i ganska stor format.  Turistnäringen verkar dö. Folk är utan arbete.

Frågan är om den ekonomiska följden är så sammanfattande, och verkar inte heller som andra länder är där och visar stöd, kommer man larma igen när det händer något liknande eller hoppas och tror att det ebbar ut av sig självt?

Återigen – hur smart är det att ropa vargen kommer, när man knappt kan se hans skugga?

divage

Annonser

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s