innan 11 september…


Martin Timell berättar om att han är vän med Usama bin Ladins bror Bakr bin Ladin . Det är gott, bara för att Usama är en dåre behöver väl inte hela familjen vara det. Han är svarta fåret. Såna finns i många familjer. Kanske var det extremt svårt att utmärka sig i en så stor och rik familj, vad vet jag…

Men det jag reagerar över är följande:

Har du pratat med honom om hans bror?

– Jag har förstått att det inte är något man bör göra. Det är känsligt i den arabiska världen…..
Därför kunde Martin Timell inte låta bli att ändå fråga om brodern under ett av sina besök i Bakrs palats i Saudiarabien. Han undrade hur det kunde ”gå så snett” för Usama bin Ladin. Frågan chockade inte bara hans egen fru utan även övriga som fanns i rummet.
– Men Bakr förklarade väldigt bra, så man förstod. Han pratade om hur man eventuellt ska kunna mötas.

Det var innan 11 september-attacken i New York.”

Jag vet inte om Martin Timell redan innan den 11  september var väl underrättad vad Usama gick för, men det tror jag knappast. Så att ställa frågor om honom kan inte ha varit så känsligt, men desto känsligare blev det nog efter den 11 september.

Jag säger inte att Timell ljuger, men borde kolla fakta och tidpunkter. eller?

Annons

4 tankar om “innan 11 september…

 1. Jo men visst var han ett svart får redan innan 11 september?

  Under nittitalet så startade han al-Qaida; han invaderade Kuwait; (och blev upprörd över USA:s inblandning) han anklagades av väst för att driva träningsläger för terrorister i Sudan, mm, mm… 1996 sa han i en brittisk intervju: ”Herr Roberts, från detta berg där du nu sitter, knäckte vi den ryska armén och vi krossade Sovjetunionen. Och jag ber till Gud att han kommer att tillåta oss att reducera Förenta staterna till en skugga av sitt forna jag.”
  2000 blev alla FN:s medlemsstater skyldiga att utan dröjsmål spärra fonder och andra finansiella tillgångar som tillhörde Usama bin Ladin och individer och organisationer som var kopplade till honom eller till al-Qaida.

  Så det kan nog vara så att Timells fråga ställdes före 11 sept 2001 trots allt.

  Gilla

  • Tack Laila. Här har jag missat en hel del tydligen. Visar tydligt att jag inte brydde mig så mycket om vad som hände i världen innan 11 september. Inlägget får ligga kvar, men det är jag som får bära hundhuvudet 😦

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.