svinaktigt att skrämma folk…


Vad är grejen med den nya influensan? Varför piskar media upp igen till panik? pågår någon sorts mörkläggning för något annat som vi inte ska upp ögonen för?

Den har ju samma symptom som en vanlig influensa hög feber muskelsmärtor hosta eventuellt diare. Så vad är det som gör just detta influensan så fruktansvärt? Att 150 människor har dött i Mexico! Det brukar dö mellan 1000 och 2000  per influensa säsong bara i Sverige. Oftast gamla och barn med dåligt immunförsvar. Så varför detta panik att man räknar hur många som har fått det i olika länder.

De gångerna jag har haft influensa-  senast för 2 år sen,-  när jag till slut uppsökte läkare skickades jag hem utan medicinering för att det är ju influensa. Det kommer ebba ut av sig självt.

Pandemi. Man är orolig för att mänskligheten blir decimerad. Kanske är det dags att bli decimerade. Överbefolkning skapar ju en hel del problem det med. Kanske vill naturen säga oss nåt. Och vi tillåter inte det. Utan hittar nya sätt att muta bort influensan, men än vacker dag kanske inte längre går att lirka med virusstammarna, utan blir en riktig utrensning av mänskligheten.

Kalla mig galen men jag tar det med lugn. Får jag influensan  så får jag det. Jag är fatalist. Är det dags att dö så är det helt okay. tänker inte oroa mig i onödan och bli hysteriskt för att media vill det.

AB, Expressen, 1, 2, 3, 4, SvD, 1, 2, 3, DN, 1, 2,

Hos Palena inn kan man få ytterligare synpunkter av den klarare sorten.

uppdatering den 30-e april

Nu kan alla känna sig lugn. Det finns en 74-sidigt avtal som kommer skydda oss. Det känns tryggt. Bara jag inte garvar ihjäl mig. Vaccin är på gång om 3 månader eller 6.  Hur länge brukar egentligen influensa säsongen vara? 2-3? Vad skulle media skriva om om det inte fanna det s.k. nya influensan att förfara sig över. De verkligen kan piska upp stämningen.

AB, Expressen, SvD, 1, DN

Annons

7 tankar om “svinaktigt att skrämma folk…

  1. Pingback: Swine flu! Skyll inte på svinen! Mikroberna krigar och skördar offer. Hjälper munskydd? « Palena Inn

  2. Jag kan inte mer än hålla med dig, är sjukt less på hysterin kring en vanlig jävla influensa… Och var är människors kritiska tänkande, alla bara sväljer allt tidningarna skriver.

    Snälla kan det inte bara försvinna så man slipper blir bombarderad med skiten.

    Gilla

  3. Naturen vill bli av med lite folk. Det är för trångt. Du har rätt – en vanlig inflensa. Tur att man har haft några vändor och inte käkat pencillin. Det är unga som stryker med – som inte har hunnit få något bra immunförsvar. När jag var liten hade jag både dittan och dattan – bland annat mässligen. Man fick vara sjuk och blev härdad. Nu äter ju folk pencillin mot allt. Inte bra. Naturen rår ingen på. Det gäller att förstå hur det hela hänger ihop.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.