barnkär?….inte det minsta!


När jag kom hem från min morgonpromenad, träffar jag mina grannar i trapphuset. Ska upp på trapporna för att komma till hissen.

Uppställningen är följande. Pappan stor till vänster och blockerar medan mamman stor till höger och blockerar medan mellan de ligger ungen på tvären. Jag har ingen fri gång. Och föräldrar rör inte en muskel för att flytta på sig eller barnet. För ett ögonblick ser jag hur jag riktar en spark mot ungen för att förflytta henne på något varmare plats – hon väcker mig för övrigt  varje morgon också med sitt skrik – men jag stiger över ungen bara och kokar inombords att varför småbarns föräldrar blir IQ befriade så fort barnet har ploppat ut…

ni kanske tycker att ungen är bedårende medan den sprattlar i skiten – för trappan är nog inte så där ren, men att stå där förstenade av lyckan och beundran utan att röra en fena blir för mycket. Ni  måste ha sett mig trots allt för jag glömde hemma min osynlighets mantel, dessutom tog ni emot min hälsning.

Så just nu vill jag inte bo här längre, ovanför springer ett barn runt som en skotte utan uppehåll, bredvid är den nyss nämde  ungen som skriker varje morgon och nyss fick  en syskon till, jippi, och under mig ett förvuxet barn som har fester varje helg med hög musik och cigarettrök som fyller min lägenhet.

5 tankar om “barnkär?….inte det minsta!

 1. Pingback: barn gör föräldrar till ett mähä… « Divage

 2. Att flytta till en annan lägenhet är ingen garanti. Det har du rätt i. Man vet inte vilka grannar man får. Nu bor jag tyst i eget hus – har förresten flera. Det är så jävla skönt! Det går inte att med ord beskriva.

  Gilla

 3. Ja visst är föräldrarna korkade, ofta ser man ungar som springer ivägen för allt och alla men föräldrarna bara ler och fattar inte att det kan vara väldigt besvärande för andra människor. Alla vill inte ha barn som gapar och skriker för högan sky runt sig. Illa med festande tonåringar, man blir galen på sånt, en massa påtvingat oväsen…huga!

  Gilla

 4. Kan förstå att du mår dåligt om du har ljud överallt. Jag har vuxit upp i en lägenhet och vet precis vad du menar. Ljud som inte går att stänga av. Ungar som springer hela tiden. Folk som super och skrålar. Och herre gud va´hemskt! Öronproppar hjälper inte heller, Man kan bli sjuk av sånt! Kan du inte flytta?

  Gilla

  • Flytta och flytta, man vet inte i förväg ändå vad som väntar. Såna saker brukarman inte berätta på visningarna. Man håller tyst om grannar och lyhördhet. Man vill ju inte skrämma bort köpare.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.