kan man inte bara tiga ihjäl dom?…


Jag blir lika förbannad varje gång brottslingar blir upphousad. För min skull skulle man  kunnat hålla hemligt att hon ( Annika Östberg) flyttas tillbaka till Sverige, för att sen inom kort släppas fri. Dessutom görs det i en chartrat plan för ekonomiklassen duger tydligen inte för att ta hem en brottsling. Är hon så farlig att hon inte kan åka bland vanligt folk? Och med tanke på den ekonomiska krisen  som landet befinner sig i så upplever jag det som slöseri med skattebetalarnas pengar. Det finns väl viktigare saker att lägga pengarna på.

Och vad ska hon göra sen? Råna banker, falla tillbaka till knarkandet? skriva en bestseller hur hon blev medmördare till 2 människor? Vad kan hon? Förutom troligen vandra runt i olika tv-program som säkerligen kommer att  bjuda in henne för att gotta i hennes historia.

Pratas redan om att hon skulle kunna bli ”lärare i engelska”? eller lära upp hundar.

Alla som sitter i fängelse lovar ju för övrigt vad som helst. Kanske  tror de  på det själva. Kanske duperar de bara omgivningen. Kanske lurar de sig själva också.

Men livet ser förmodligen lättare ut medan man sitter inne i tryggheten, utan de yttre stimulansen och ”lockelserna”.

Kolla Svartenbrandt. Hur många gånger har han inte lovat bättring. Han har hittat Gud också. Bytt namn. till Lars Ferm.  Och lovat heligt att brottet är nu bakom honom.

Nu  jagar polisen honom igen. Och han är troligen beväpnad. För BANKRÅN. Vilket jävla suprise! Vad gick snett? Tog pengarna från boken han skrev slut? eller pengarna han fick för att han valsat runt uppklädd i fin stass i tv-sofforna?

Ta honom och släng nyckeln. Hur många chanser ska han få? Borde inte straffskalan vara stegrande. Med återfall ska man få längre och längre straffsatser.

Och jag vill slippa höra mer om Annika Östberg också. Här kan du dock läsa mer hur mordet gick till.

Expressen 1, SvD, 1 2 3

DN, 1

Wikipedia

22 tankar om “kan man inte bara tiga ihjäl dom?…

 1. Bonuspengar har inte med Annika att göra ett dugg, jag talade om att jag personligen håller de som bryter sig ur ett destruktivt liv högre än jag håller många av dessa sk ”rättskaffens” medborgare!

  Vad det gäller att hålla huvudet högt så kan du bara göra det om du aldrig begår något brottsligt dvs inte köra för fort med bilen, inte mygla med skatten, inte gå mot röd gubbe inte ens ljuga för någon om någonting! Då som först kan du hålla ditt huvud högt!
  Vem av oss kan säga att vi aldrig gjort något av ovanstående? Inte jag i alla fall!

  Och vad vet vi vad våra barn gör eller kommer att göra, kan vi säga att de aldrig kommer att göra något misstag i sitt liv! Dvs skall vi då döma dem lika hårt som en del av er vill döma Annika?

  Och du Heavy, om nu någon faller för frestelsen skall de då vara förevigt fördömda?
  I så fall, om du är helt utan synd kan ju du kasta första stenen!

  Gilla

 2. Kent Karlsson,

  snacka om att blanda applen och paron. Vad i helvete har bonuspengar med detta att gora? Och om man ar en exmissbrukare ar man en battre person an nagon som inte har gatt ner sig?

  Ar det inte battre att inte falla for frestelser utan ga med huvudet hogt och leva ett produktivt liv?

  H

  Gilla

 3. Nä, men de anhöriga får tyvärr inte tillbaka de döda även om Annika sitter hela sitt liv i fängelse! Om det hade varit så enkelt så kanske hon hade velat sitta hela livet!
  Sen kan man inte dra alla människor över en kam, vi är alla olika!
  Svartenbrandt är en människa Annika en annan, låt oss inte blanda äpplen och päron i en och samma skål!
  Jag måste också säga att de människor som bryter sig ur missbruk/ brottslighet och får rätsida på sitt liv håller jag högre än många andra som säger sig vara hederliga människor men som gärna fuskar med skatten eller vissa som kräver höga bonusar för att göra det jobbet de är anställda för! Det finns många sk ”hederliga” människor som kanske inte direkt dödar människor men de tvekar inte att gå över lik för att tjäna några kronor extra!

  Gilla

 4. Jo. men nu har hon suttit i fängelse i 30år och är 55år gammal nu! Du tror inte att hon kanske är en annan människa nu? Återigen, om det varit din bror eller syster hade du tyckt samma sak då? Kan du svara på det? Säger inte att hon är/var ett helgon men när dessa brott begicks var hon ganska ung och i en värld av droger.
  Människor kan faktiskt förändras!
  Vill betona att jag inte är religiös men att gå omkring med hat mot andra människor äter bara upp en själv inifrån, det är i alla fall min erfarenhet!
  Detta och att inte vara så snabba att döma andra människor är något jag försöker att förmedla till mina barn därför att jag tror att de blir bättre och lyckligare människor då!

  Gilla

  • Visst har hon suttit länge i fängelse, men dem som är mördade kommer inte få flera chanser, inte deras anhöriga heller. De hade bara en chans i livet.
   Dessutom hur många chanser har inte tex. Svartenbrandt fått. Blev han bättre av det?
   Varför sätta ytterligare människors liv på spel igen.

   Gilla

 5. Du Kent Karlsson hon fick en andra chans INNAN hon var närvarande vid de mord som omtalas i medier här. Var inte snövit innan.

  Gilla

 6. Tycker faktiskt att Annika förtjänar en andra chans, de gör de flesta människor! Tror inte att hon utgör ett hot för samhället längre! Hur skulle du reagera om det varit din bror, syster som begått ett brott? Skulle du fortfarande tycka att han/hon skulle sitta hela livet i fängelse?
  Det är lätt att döma om man inte har någon anknytning till människan ifråga!

  Gilla

 7. Får jag spå framtiden för Annika Östberg så kommer det nog snart en bestseller 😉

  det dröjer nog inte länge förrän hon är fri….

  I Californien har dom penningbekymmer ….så man kan ju anta

  Kram

  Gilla

 8. Oskyldig var hon INTE. Hon hade dessutom tidigare varit med i liknande händelseförlopp. Sedan är det en annan sak att 28 år är lång tid om tillräcklig är något helt annat.

  Vi kräver att människor som är i Sverige skall respektera svenska lagar. Samma bör gälla för svenskar som begår brott i andra länder.

  Gilla

 9. Sverige gör sig löjligt genom att ha lobbat så för den här människan.Hon begick ett grovt brott,nej flera,och hon gjorde det i ett land där hon fick det här straffet för att det är vad lagen säger där.Vad tycker de här människorna som gapat och skrikit för att hon skulle ha frigetts tidigare,att hon skulle sluppit straff helt?
  Det må vara hur det vill med hur mycket ”offer” hon själv är,men ett brott är ett brott.Mamman övergav henne som barn för sin amerikanske mans skull och sitter nu och spelar martyr själv sedan många år.Obehagligt.Hon kanske har avtjänat sitt straff nu för all del,men hon ska inte helgonförklaras.

  Gilla

 10. Re: Yang.

  Nu får vi döma fallet efter vad som är känt och inte efter vad som du spekulerar om. Dina jämförelser är kränkande för offren, deras familjer och allmänheten. Kanske det är därför du bor i Kina, kränkningarnas land nummer ett. Du sitter själv och ursäktar brott och mord bakom ditt tangentbord.

  /cc

  Gilla

  • Nej Tompa jag bara skämtar… Klart att jag tror på det. Det är onödigt att man sätter brottslingar på piedestalen och hittar en massa förklaringar varför man har gjort det man har gjort? Alla har ett eget val. Det är ingen som tvingar att begå brottsligt handling.
   Bara för att man har en taskig uppväxt är ju ingen ursäkt, det har väldigt många andra också utan att de rånar och mördar för den skull.

   Gilla

 11. Hur mycket vet du om vad som egentligen hände när Östberg var med Cox och senare greps? Det är lätt att sitta och tycka bakom tangentbordet, och ju mindre man vet desto bättre blir storyn. Desto mer bekräftar de ens egna fantasier. Jag har jobbat på fängelse. Jag bor nu i Kina. Här avrättar man fler människor per år än i resten av världen. Flytta gärna hit om du står för det du skriver. Här sitter de garanterat inte i morgonsoffan på TV.
  Om du visste hur lite av det som skrivs i tidningarna är ”sanning”.
  Jag tycker att Annika Ö har sonat sitt brott (om hon överhudtaget begått nåt brott). Om du sitter i en bil med din man/vän/kompis och han kör ihjäl en människa. Tycker du att du är delaktig till ”vållande till persones död” och att du ska sitta åratal på kåken för det? Det är lätt att sitta och tycka bakom tangenterna.

  Gilla

  • Yang hur mycket vet Du om fallet? Din liknelse haltar något. För visst att sitta i en bil som medpassagerare – som kör över någon gör den inte medpassageraren till brottsling, men om medpassageraren även har fräckheten att trycka på gaspedalen också gör den handlingen definitivt honom/henne till mördare och/eller medhjälpare.
   Hon har ju laddat vapnet åt sin pojkvän. Hon kunde väl ha slängt bort det istället. Då och först då hade jag haft en blödigare hjärta.
   Familjen till de mördade får leva resten av livet utan deras kära. Medan runt Annika byggs upp en snyftstory med böcker och film och gud vet vad.
   Framtiden får utvisa om hon är värdig en upprättelse.
   Men det hade varit klart bättre utan att media lägger sig i det hela, för det gör idet inte lättare för någon av parterna.
   Det gör inte heller lättare för henne att anpassa sig och visa att hon kan leva ett vanligt svessonliv.

   Svartenbrandt har fått hur många chanser som helst. Varje gång sabbar han det. Varje gång. Och han är inte den ända.

   Gilla

 12. Bra sagt! Det framställs i medierna som om hon är någon sorts oskyldig hjälte. Jag skäms över att vara svensk när jag förstår hur de som drabbats i Kalifornien känner sig.

  Det enda riktiga är att hon verkligen får sitta livet ut och att människor här i Sverige börjar förstå att det inte är någon skillnad på henne och de tre som dömdes för Malexandermorden.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.