is i mitt hjärta…


istorm i Schweiz

istorm i Schweiz

Jag surfade runt lite i bloggvärlden. Och jag frös till is.  Som på bilden ungefär. Rasismen och invandrarfientligheten blir mer och mer uttalad. När ekonomin rasar kommer människans sämsta sidor fram. Allt är ju invandrarnas fel. Och det framkommer särskilt i kommentarerna. Som är självklart ofta är anonyma.

Märkligt är att svenskarna själva tycker är det helt normalt att söka jobb utomlands. Att bo utomlands.  Det är en absolut självklarhet.  Att de vill ha Kalles kaviar och knäckebröd i det nya landet tycker de inte heller är så konstigt.  Svenskar lyssnar gärna på svensk radio, läser svenska tidningar, barnen går i svensk skola, Svenska kyrkan är också välbesökt.  Och gärna bor de i område där många andra svenskar bor.  De tar självklart inte andras jobb heller.

Men när saken är det omvända då ska invandrarna anpassa sig till 120 % och lite till. Men framförallt ska de inte komma hit. Och om man nu ändå har kommit hit sak de utvisas.

Nu är det så att folk har alltid sökt nya vägar av olika anledningar. Förföljelser, fattigdom eller bara nyfikenhet. Vissa är mer omtyckta än andra. Vissa välkomnar vi med öppna armar, andra blir hatade från första stunden.  Oavsett hur det är kan man inte stänga gränserna. Invandring har alltid funnits och kommer att alltid finnas.

1, 2, 3,
Follow Divage

12 tankar om “is i mitt hjärta…

 1. Det finns invandrargäng som förstör för alla de övriga…….där måste man ta itu med problematiken. Detta skapar hat…

  Jag älskar människor …enda gången jag varit riktigt illasinnad mot invandrare var när sönerna blev misshandlade…då rök det ur mina näsborrar 😉 Den gången var jag stridsberedd 😉

  jag har många kanonfina invandrarvänner och levde under tio års tid med en grekisk man så jag har inga förutfattade meningar. ..

  Gilla

 2. Ja, nog hade det varit bättre om alla EU-länder i förhållande till storlek tog emot sin andel.
  Det skulle dessutom öka balansen av människor och kulturer i hela EU.

  Gilla

 3. Glömde säga att bilden var fin.

  Jovisst fick folk i början en jordbit att odla på i Amerika. Men det var allt. Vilken möda och vilket slit. Människan kan! Tyskland och Sverige tar emot mest flyktingar. Finland ingenting. Konstigt.

  Gilla

 4. en sak du inte tar upp är det faktum att svenska folket aldrig på ett demokratiskt sätt fått säga sitt om invandringspolitiken. denna har beslutats över deras huvud. när sedan denna invandring dels innebär stora ekonomiska påfrestningar för samhället dels innebär en stor ökning av grov brottslighet blir saken ännu mer beklämmande. du verkar ha den bland politiker så vanliga åsikten att invandringen är ngt positivt och ngt nödvändigt. men borde inte alla andra svenskar också få säga sitt? istället försöker du framställa det som om det handlar om okunskap och småsinthet och i ditt fall godhet och upplysthet. där finns tusen och åter tusen svenskar som mot sin vilja har fått se sina städer tas över av främlingar, tvingats och betala för dessa främlingars uppehälle utan att få säga ett ord om saken annat än vid kaffebordet. tusentals har dessutom sedan sett sina döttrar bli skändade eller sina söner misshandlade av dessa ”skyddsbehövande” främlingar. har du visst förståelse för att dessa människor inte delar din världsbild och din vision för sverige?

  Gilla

  • Jag kan hålla med dig att det har kommit en hel del djävulskap med invandringen. men att hata invandrare bara för att de är invandrare tycker jag är fel. Det är trots allt inte deras fel att de är här. Då ligger felet hos politikerna och deras motvilja att sätta upp vissa riktlinjer för hur mycket ett land som har drygt 9,5 miljoner invånare kan ta in.
   Som jag skrev i ett tidigare svar är alltid lätt att vara generös och förstående om man har en viss avstånd. När man inte har invandrare i sin grannskap,
   Men faktum är att invandrarna är inte enbart av ondo, de har också bidragit med en hel del positiva saker. Och MERPARTEN faktiskt sköter sig och har jobb eller skapat eget företag för att kunna jobba.
   Men visst finns en hel del som gör inget annat än bråkar och har gått in på brottets bana, och gör inget annat än att skyller ifrån sig.
   Och jag har överhuvudtaget inget förståelse för brottslingar oavsett nationalitet. De skulle jag förpassa ut i yttersta rymden. Men det går ju inte.

   Gilla

 5. Problemet är att de flesta svenskar aldrig någonsin fick leva i ett annat land som har en helt annan kultur. De vet inte ens hur det ”känns”.

  De har sett andra länder som turist och fick aldrig kämpa sig igenom en enda vardag med myndigheter, människor som tittar snett på dem för att de är vita (t.ex.) och hur svårt det är att få jobb, att få kontakt… m.m.

  Då hade de förstått allt mycket bättre.

  Jag har bott i Egypten och i Nigeria i flera år och lever nu sedan över 20 år tillbaka i Sverige och ser med helt andra ögon på invandrarnas problem.

  Förresten:
  Tyskland har samma olika bidrag som det finns i Sverige och är lite mera friskostig i allt dessutom.
  När jag kom hit (för över 20 år sedan) var allt sämre här i Sverige (välfärden) än i Tyskland.

  Och alla dessa påståenden som:
  Det finns inga bidrag i andra länder – Fel!
  Det finns ingen tidsbegränsad sjukersättning i andra länder – Fel!

  Folk påstår saker som de inte har en aning om…..
  När jag frågar hur de vet det får jag svar som:
  De ? har alltid sagt det.
  Många svenskar ifrågesätter inte, varför är det så?

  Gilla

 6. Antonia: Du har redan bloggat om den röda skinnkappan. Det har jag med. Kunde inte hålla mig. Hon får inte sitta kvar.

  När det gäller det här med invandringen har du rätt. Folk har alltid flyttat på sig. Men, om jag åker till ett annat land får jag inga bidrag. Det har varit så lätt att komma hit och få bostad och pengar. Det finns dom som tjänar pengar på att skeppa hit flyktingar. Alla vill till Sverige. Det tror jag det. Men vi lånar ju pengar för att kunna ta hand om alla människor som kommer.

  Det var annat med folk som stack till USA. Dom fick ingenting. Dom fick klara sig själva – dom fick till och med stampa sitt eget jordgolv.

  Gilla

  • Ja, inte fick de bidrag, men de måste väl ha fått mark de kunde odla på. För de kan väl inte ha ockuperat marken. Eller? Jag vet faktiskt inte.
   Men alla länder ger ju socialbidrag. Tyskland ger ju. Det vet jag. och andra länder också. Annars skulle brottsligheten öka enormt, när invandrade folk inte kan jobba på grund av att de inte kan språket.

   Gilla

 7. Ju du pratar om invandrarpolitik, och det kunde man förbättra och göra det mer rationell.
  Men de som kommenterar på många sidor de är hatare. Men jag skulle kanske vara hatare och motståndare om jag bodde i ett sånt problem område eller i närheten av det. För det är alltid lätt att vara förstående och generös, när man inte behöver se det och har avstånd.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.