bloggtankar…


Hos Helena på Palena Inn kan du läsa om hur många bloggar som finns på WP. (Och andra mycket intressanta inlägg)

Lite märkligt dock hur tankar kan mötas, inte för att jag tänkte på samma sak, inte alls.

Mina funderingar är mer  runt om att trots att det är så många som bloggar, blir så många olika tankar och ord. Och även om vi behandlar samma ämne, blir de så många olika infall och vinkel.Och det är just det som gör bloggandet så intressant. Vilket högfärdige Jan Guillou verkar inte fatta. Men han lever också i en egen värld. Synd att han inte bloggar för han skulle nog få känslorna svalla i blogg Sverige.

Jag upplevde bara en gång att jag såg mina tankar och ord på en någon annans blogg (en blogg jag normalt inte besöker för övrigt). Kändes lite märkligt, men det kan vart en slump också.  Vad vet jag.

Varje dag tillkommer nya tänkare och varje dag försvinner några riktig bra också som tex. Witchbitch. Även om hennes förklaring varför hon slutar blogga lämnar  en bitter känsla kvar.

Follow Divage

divage3

Annons

11 tankar om “bloggtankar…

 1. Bloggsvar:
  Hej Det är inte första gången jag skriver om annat än deckare.Och inte sista heller.
  Men det blir säkert fler inlägg om mitt huvudintresse.Sakll strax börja i en ny bok som Uno tipsat mig om.Återkommer om den.
  —————————-
  Apropå bloggeriet: Jag är inte så intresserad av dom här bloggarna som toppar listorna. Det som är spännande för mig är när viktiga frågor snabbt tas upp bland flera olika ”vardagsbloggare” och sprids över nätet.
  i-)

  Gilla

 2. ”Tack Josef, jag har redan sätt videon, om det var det du menade.”

  Nja… – min huvudpoäng var att försöka ”locka till” att inse framtids-potentialen = framtids-kraften i att sprida annorlunda kunskap via nätet (= det som finns tänkt/skrivet i de två efterföljande kommentarerna här – med den här videon som utgångspunkt).

  Vad annat har Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder att hoppas på – ifall det skall bli någon ”jävla ordning” i wår i dags dato förryckt idiotiskt MaktPyramid-MaktElit-styrda = vanstyrda värld ❓

  Gilla

 3. Det finns så många bloggskribenter och ändå blir det så mycket variation i åsikter, insikter eller vad det nu kan vara och jag gillar det.

  Det är det som är så spännande.
  Vi har alla olika forutsättningar, erfarenheter och livs”öden” som sedan påverkar och styr våra tankar, aktiviteter, syn på livet, intressen…..

  Gilla

 4. >Jag vet inte vad Guillou har sagt, men jag kan tänka mig. Han är väl lite anti till det mesta…

  Utom möjligen sig själv ??

  Gilla

 5. Ja bloggandet är ett alldeles utmärkt sätt att göra sin röst hörd! Oavsett om det gäller politiska samhällsinlägg eller privata små funderingar. Att då få feedback (kommentarer) till det hela gör det ju så mycket roligare och mer meningsfullt.
  Sedan kan man ju få hjälp/svar på frågor från oväntat håll ibland och att läsa om andra som kanske känner det man trodde sig vara ensam om att känna, kan vara en tröst ibland.

  Jag vet inte vad Guillou har sagt, men jag kan tänka mig. Han är väl lite anti till det mesta…

  Gilla

 6. Jag tror det kommer mycket gott ut av att många bloggar.
  Bl.a tror jag att journalister måste kvalitet-säkra sig själva, för ett enda misstag så står det om detta på massor av bloggar.
  Även politiker måste nog hålla sig bättre till sanningen, det finns många bloggare som vet fakta !

  Gilla

 7. Hej
  Det är sällan som jag inte kommenterar när jag har läst ett inlägg.Vet ju själv att det är kul att få respons.
  Jag tror att bloggeriet kommer att växa ännu mer och helt förändra massmedia. Redan nu är en del bloggare före med nyheter jämfört med tidningar o andra massmedia. Jag tror att opinonsbildningen också kommer att öka genom bloggarna. Carl Bildt har förstått detta sen länge.
  i-)

  Gilla

 8. Märklig känsla när man får nya läsare som skriver att de har läst mig länge men inte kommenterat tidigare. Jag funderar ofta över vilka de är alla de som läser men aldrig skriver i min blogg.
  Tror inte det är så många i wp, när jag tittar i de sk topplistorna är det nästan alltid samma personer i topp, rätt många är politiska bloggar vilket jag är helt ointresserad av. Många som bara rapar ur sig en rubrik som är en kopia på det media har uppe för dagen. Så tråkig läsning…

  Att vara ett eko av dagens nyheter varje dag är för mig så fantasilöst och jag fattar inte de som läser sånt? Räcker det inte med tidningar, tv och radio som tjatar om samma sak varje dag.

  Kram på dig ( jag har tagit lite paus i skrivandet)

  Gilla

  • Synd att du slutar blogga, men hoppas att du återvänder till skrivandet igen. Och hoppas också att du mår bra.
   Jag kanske inte heller läser rent politiska bloggar, men kan tycka att det är kul att ge min syn om vad som händer. Och det är just det som är så roligt att alla reagerar på saker så olika.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.