ju högre utbildning desto dummare beslut…


Det är väl inget hemlighet att det är kris i Sverige. Ja, inte bara i Sverige men på hela världen. 10 tusentals människor förlorar jobbet bara i Sverige, vissa måste tom gå med på sänkta löner för att kunna behålla jobbet. Men i ledarskiktet tänker de tvärt om. Kan de inte få bonusar så ser de till att höja lönen istället.

Skulle gärna suttit i ett litet hörn och hade lyssnat resonemanget. Hur de måste tyckt att folk är dumma för att fatta eller ens förstå innebörden vad de gör.

Att ge sig själva löneförhöjning för ett uruselt utfört jobb. Trodde de verkligen att ingen skulle reagera. Eller snarare var  deras motivation att skaka om folket, att se om vi är vaksamma?  Sparken borde de få. Både i baken och från deras poster.

Och ordet förlåt, vad betyder det? Så jäkla uttjatad numera. Skulle jag ha haft SEB skulle jag nog bytt bank. För det är ju det enda sättet att visa missnöje, vilket folk inte kommer att göra i större uppfattning, för man bara orkar inte. Man tror att det är svårt. Man är helt enkelt för bekväm. Och ledningen vet det också.

Så förutom att Falkengren gör en pudel genom att  be om förlåtelse, så väntar dessa bankdirektörer ett halvt år och höjer lönen då istället, eller hittar de nåt annat sätt att roffa åt sig pengarna som de är nu tvungna att tacka nej till. Och vad är det hon säger: ”Avsikten var god, men det blev väldigt fel.”

Avsikten var god. Avsikten för att höja lönen? Är det det hon menar? För det är de värda? Ja, sno  L´oreals slogan ”because I am worth it”  för den är  egentligen gjorda  för giriga bankdirektörers giriga skallrop.

Skaffa en rådgivare som är mer förankrad i verkligheten! Så slipper ni att bli  utbuad av en hel nation.

Andra som har tänkt om: DN, SvD

Follow Divage

divage2

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.