när alla blir muslimer blir det fred…


såg en liten snutt av en dokumentär -> tågresa från öst. På ett tåg sitter teamet på väg mot Pershawa tror jag, och 3 muslimer pratar om sin tro. Sin övertygelse att när alla i världen tar till sig det gudomliga i deras religion, när alla blir muslimer – först DÅ kommer bli fred på jorden.  Med andra ord aldrig. För det kommer inte att hända.

Men klart först var ju kristna missionärer som ville få världen att tro på kristnas gud. Så varför ska inte muslimer få oss att tro på deras gud.  Fast egentligen hur många gudar finns det?  Och vems tolkning är det rätta? Deras eller vår?

För mig som är icke troende är det lite överdrivet när jag ser vuxna män inlindade och fullständigt uppsluppna i den egna religionen, och tro att just deras är det rätta.  Oavsett om de är inlindade i vitt eller om det är svart eller orange så vill jag inte bli intvingad i något jag inte vill. Och ännu värre blir det när de är ultraortodoxa och vill att världen står still och inget förändras någonsin, att vi stannar kvar i medeltidernas medeltid, i en mörker och okunnighet där endast någon skum gud som har ordet.

Men jag kan kanske  sträcka mig så långt att det blir fred i världen först när man kan enas. Och DET kommer att dröja länge minst lika länge en religion har funnits.

Jag faktiskt stör mig över alla dessa religösa, som döljer sig bakom Guds förlåtande, och Jesus och Mohameds offringar, medan de själva syndar och begår det ena brottet efter det andra, men gud är stor och de blir förlåtna. Alltid!

Vore så mycket bättre om alla  kunde leva med sig  själv och sina handlingar.

om andra hycklare kan du läsa hos palena inn

Annons

7 tankar om “när alla blir muslimer blir det fred…

 1. Du har så rätt !
  Att man 2009 kan hänge sig och sitt liv åt en skrift som vi alla vet har blivit ändrad många gånger och dessutom blivit översatt varje gång tyder enl. mig bara på bristande bildning.
  Att man tror på sin gud lite till ”husbehov” är nog bara nyttigt, men att bruka våld och begå brott i Guds namn…..och få det godkänt av rättsväsendet är för mig obegripligt !
  Ha en skön helg !

  Gilla

 2. Jag håller med. Bra skrivet. Själv blir jag alltid så himla arg och upprörd, när man hör dessa djupt religiösa som följer dessa skrivna böcker till punkt och pricka och inte fattar att det är MÄNNISKOR som skrivit dem!!
  Det verkar så enkelt att slippa tänka själv, utan hela tiden bara referera till nån bok… Grrr.

  Sedan kan ju folk få tro på vad de vill, helt privat alltså. Det ska ingen anna ha med att göra. Gud, eller tomtar eller troll eller vad som helst som gör en lyckligare. Det kan ju kännas som en trygghet kanske, att ha en liten inre lycklig värld att dra sig tillbaka till ibland.
  Men det är hemskt när det bakas in i ett helt lands kultur och tvingas på folk av olika anledningar.

  Hörde nåt om att påven bannlyst en 9-årig flicka för att hon fått abort efter att pappan våldtagit henne! Men pappan däremot, han blev inte bannlyst!!!

  Gilla

 3. Hmmm… – sedvanliga religioner är nog åt hållet ”snälla” som orsak till eländes elände på wår jord – relativt vad ”religionen pengar” ställer till med i dags dato…

  – ifall det nu finns något uns av relevans i den här frågan: DIKTELLERVERKLIGHET

  Gilla

 4. Jag är inte heller troende men jag kan acceptera vilken tro som helst so länge den inte skadar andra människor.

  Religioner har alltid funnits och det kommer inte att ändra sig.
  Det som behövs är acceptans och respekt för varandra.

  Om jag blir accepterad för det jag tror på (eller inte) kan jag acceptera andras tro. Det låter så enkelt men tyvärr finns alltid fanatiker som driver det så långt som helst.

  Gilla

 5. Bra skrivet!. Jag har hittat en bra blogg – Cavalcare något. Ska lägga till den på min blogroll så kan du hitta den.
  Vad ska vi ha gudar till som bara vill slåss? Allt är bara sagor. Vi kan när som helst skriva nya om det inte vore för makt och pengar.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.