Undrar just varför jag köper så många kokböcker? Jag är inte alls road av matlagning. Slöseri med dyrbar tid. Men jag gör det ändå. Föredrar mat som är klar på 30 minuter. Mer ska det inte ta.
Idag räknade jag ihop och nu vet jag att jag har 93 kokböcker.
93
Och då har jag inte räknat tidningarna som ligger också i högar, samt en hel del häfte som är då varken tidning eller bok. Plus en del urklipp. Om jag nu skulle leva 200 år till, skulle jag inte kunna provlaga alla maträtter som bjöds där.
Har alltid undrat också om i alla dessa böcker som skrivs är det alltid författarens egen recept som används och publiceras?
Eller lånas där fritt från varandra, med lite touch av några annorlunda kryddor. Kan man skydda likt man kan skydda musik även maträtter?
Och hur många kokböcker är det normalt egentligen i ett hushåll?
Det var många kokböcker! Har också en hög. Kan vara bra att ha tänker man nog. Dock litar mest på Hemmets Kokbok från 1972. Lite tråkig kanske. Men trovärdig.
GillaGilla
Jag har ett tiotal kokböcker och ett par tjocka böcker om vin, ingen av dom har jag använt men jag gillar att ha dom i hyllorna *L*
GillaGilla
Sussi, jag köper de fortfarande 🙂
GillaGilla
Innan internet tiden var kokboken ett måste nu hittas allt på webben. 🙂
GillaGilla