häng på byxan…men varför? vet du det?


Follow Divage

hb1

Det är många som går runt i stan med byxan hängande på glid. .. När jag går bakom en sån häng och ser hur vissa kämpar för att inte tappa byxan for några tankar igenom huvudet.

 • Är det inte jobbigt att alltid tänka på var byxlinningen befinner sig?
 • Hur bärarens hjärna är konstruerad, så att alltid tänka på och känna efter var byxan befinner sig?
 • ser redan framemot det ögonblicket när någon faktiskt kommer tappa byxorna och ramlar raklångt framför mig, och jag inte kan sluta garva.

Men jag undrar också om alla dessa hängivna fans av hängbyxan har en aning om varför de går runt med en byxa som vill följa gravitations lagen och glida till marken?

De flesta skulle nog säga att det är hip-hop kulturen och gansta-rap som var tongivande. Och det stämmer. Men även hip-hopparna har ju tagit den någonstans ifrån.

Att ha byxorna nedhasade på höfterna kommer från det amerikanska fängelset, där livremmen tas ifrån de intagna för att de inte ska kunna hänga sig. (Sånt får bara staten att göra efter att domen har fallit.)
Så småningom började de ha byxorna fritt hängande över höften när de blev fria medborgare igen. En trend som egentligen är skapade av de dömda i USA.

divage

Annons

15 tankar om “häng på byxan…men varför? vet du det?

 1. Jag tycker att det är helt snyggt. Men jag brukar acceptera alla klädstillar, och gillar de som går klädda som de vill. Har man byxorna ner till knäna, så är det ok, har man byxorna till armhålorna, så är det också ok.

  Huvudsaken är att man väljer själv och inte låter andra påverka!
  För i verkliga livet skall man göra alla svåra beslut själv, inte enligt vad
  andra tycker. T,ex när man skall välja linje i gymnasiet och så vidare.

  Gilla

 2. Hej, för lite tydligare så det kommer från fängelset för att man inte fick bära bälten. Orsaken var att man kunde hängs sig själv eller använda det som vapen. Dessutom var det dålig mat, så man gick ner i vikt, och det var tunga och hållbara byxor. Jag går med byxorna under reven, orsaken är att det är snyggt, och hör till Hip hop kulturen. Det är lite som ett kännetecken. Går jag med cap, baggy pants, byxhäng, skatskor.. Så ser alla att jag hör till Hip hop kulturen.

  Gilla

  • Tack Jocke för upplysningen. Allting har en ursprung. Och allting har anhängare. Man kan säga att det är en klädkod för en subkultur och de som är inom kulturen vet om det.
   Jag är utanför och hade inte en klo. Fast kanske borde man ha räknat ut det ändå.
   Vad som är snyggt eller inte är ju subjektivt
   Min reflektion är mer att man ständigt måste håla koll så att byxorna inte hamnar vid fotknölen.

   Gilla

   • Tror du att de som har häng skulle tycka att det är generande om de tappade byxorna? Jag menar kalsongerna syns ju ändå när de böjer sig eller sitter. Så tror inte att de skulle bry sig. Men man kan ju ha bälte så de inte faller!

    mvh

    Gilla

    • Kanske skulle de inte bli generade om dem tappar byxan. Det är säkert kalkylerade risk 😉
     De jag har uppmärksammat verkar inte ha bälte, för dem går runt och drar upp byxan hela tiden. De har ständigt beredskap för att rätta till. Och det är nog det jag reagerar över.
     Om det är snyggt eller fult är ju naturligtvis diskutabelt. Precis som allt annat. Det sitter i betraktarens ögon. 🙂

     Gilla

   • om man har bälte så förstör det hela syftet, i fängelset fick man inte ha bälte för att man kunde hänga sig eller använda det som ett vapen. och det är där modet blev mode, rätta mig om jag har fel

    Gilla

 3. jag tycker att detta är ett hemskt mode…det är inte vackert…men å andra sidan kanske jag är för gammelmodig 😉

  Jag och maken hade en kille framför oss som faktiskt tappade brallan ända ner till knäna..stod i kallingarna ..hehe…vi kunde inte hålla oss för skratt.

  Kram

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.