prisfusk på bokrean?


Follow Divage

Bokrean är fortfarande stort i Sverige. Och man tror att man gör fynd. Men gör man det verkligen? Hur är det med priserna? Är de nedsatta? Har de ens varit så höga som anges?

Jag har mina tvivel.

Jag har köpt bara 2 böcker. En som är riktig rea bok. Kokkonsten av Anne Willan. Nedsatt från 257 kr till 69 kr. Som hittad. Men när jag nyfiket skrapar bort till priset under där hittar jag priset 59 kr. Alltså en höjning på 10 kr. Inte mycket men jag undrar ändå.

Det andra boken är inte reabok utan en bok som jag hittar ständigt på reapris. Adobe photoshop Lightroom 2 för digitalfotografer. Ligger på 479 kr ord.pris, men jag köper den för 299 kr. och självklart känns ju som ett fynd. Men jag har aldrig sätt boken för 479 kr. Alla mina adobeböcker har samma pris oavsätt när jag köper de.

Så egentligen hur mycket kostar böckerna?
Och hur snabbt sätts ner priserna till extrapris? Någon borde faktiskt undersöka hur seriösa bokpriserna är.
Man satte ner bokmomsen för ett tag sen, men jag tycker se tex pocketböckerna ha samma priser eller högre en innan nedsättningen. Är det bara en inbillning?

pris 69 på rea, innan rea 59 kr

pris 69 på rea, innan rea 59 kr

Nu går jag självklart inte tillbaka till Åhlens och kräver tillbaka mina  10 kr. De kan skänka pengarn  till Läkare utan gränser eller Barcancerfonden.

Nyligen ville jag köpa  ett par skor som de påstod att den var på rea, men jag kom ihåg att det kostade lika mycket innan det sattes på rea. För det funderande redan i början av säsongen att köpa de.

Annons

En tanke på “prisfusk på bokrean?

  1. När det gäller Adobeböckerna så är 279kr billigt, här i stan kostar dom 479 kr vilket jag tycker är otroligt dyrt, jag får åka till Stockholm och köpa dom, nån rea på dom här är det inte, synd!

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.