hur skulle världen se ut om jag fick bestämma?…


divage

Hur skulle världen se ut om jag fick bestämma? -> utmaningen fick jag av Jillie som har bloggen Estetjävel

Egentligen brukar jag inte anta utmaningar, för de ofta blir bara liggande. Men konstigt nog har jag själv funderat på att skriva ett inlägg hur jag skulle vilja ha världen runt om mig, så utmaningen kom lägligt.

Men det är inte lätt.  Inte för att fantasin inte infinner sig. Utan för att jag tycker att världen trots allt är bra som det är.

Men ibland kan jag önska att allt som jag tycker är fult skulle försvinna. Det ovårdade framför allt. Rena gator utan eländige fimpar och spyor och annat skräp vore väl en himmelrike. Det är nog det jag skulle trolla bort ur människornas medvetande om jag fick kraften. Jag skulle nog vara självisk om nu är det jag som får bestämma och skulle utveckla mitt företag till en framgångsrik skönhetsinstitut med anställda som njuter av sitt jobb. Företaget  har givetvis  hög vinst och de anställde har självklart höga löner. För jag tycker att det är just de anställda som möjliggör vinsten i företaget, det är självklart då att man delar även större delen av vinsten, medan den en del går självklart till vidareutveckling annars finns ju inget framtid heller.

Världen är harmonisk och krig är ingen som vet vad det är. Inte fattigdom heller. Det finns en ordning som alla trivs med. Saker fungerar magnetiskt, allting dras till sin plats när man har använt dem. Inte omedelbart, utan först när den blir berättigad. Den vet när det är dags att dra sig undan. Skönt att slippa städa.
Vädret skulle bildas runt om en själv enligt den egna önskemålet. Vill jag har kallt och dimma eller bara 22 grader så kan jag få det, medan andra kan ha sina 30 grader jämt, utan att jag blir lidande.  Det vore perfekt.

I min fanatasivärld kan man förflytta sig utan att flyga eller åka tåg eller bil. Man teleporterar (tror jag det heter så) om inte så kallar jag den det ändå. Långa väntetider är borta, köande och släpande av bagage  är också en minne blott. ( Jag har för mig att några forskare har redan gjort framsteg i ämnet)

Vi har inga sjukdomar heller, ingen alkoholism ingen narkotikaberoende och inget annat beroende heller är kända.
Jag skulle  ha en man, skulle vara lyckligt gift.
Skulle gilla barn. HA barn. 2. Hund också
Mina smycken skulle vara älskade av alla, likaväl mina fotos. Och mina hattar skulle vara den självklara valet för kvinnor både till vardag och fest.

Hallooo…. Vakna!!!!
Vill jag verkligen ha en sån perfekt värld? Vill jag det?
Jag tror inte det. Jag är kanske inte helt nöjd med hur det är nu heller, men att ha en perfekt värld där allting är som jag skulle vilja ha det skulle  bara vara tråkig. Fruktansvärt tråkig. Jag tror att vi måste ha motgångar och svårigheter för att utvecklas. För att ha någonting att sträva efter.  Det är nog livet. Det är det som drar oss ur sängen. Även om man önskar sig sockervadd och lycka, så skulle vi nog inte bli lyckliga. Utvecklingen skulle dö ut.

Jag tror inte på Gud men många frågar sig om det nu finns en gud varför han tillåter allt elände på jorden? Tanken slog mig nu när jag skrev texten, att orsaken kan vara att gud är inte en diktator. Han låter människan utvecklas. Vi får lösa våra problem.

Det är ju missnöje som driver världen vidare. Att vi vill ha något bättre. Att det vi har är inte god nog. Att förändra det vi tror att inte går att förändra.

Det är nog meningen med livet. För där det finns ljus finns alltid en skugga också. Den lyckliga världen finns inte. Den skulle dö.

Det är kanske just det är hemligheten med livet. När de mäktigaste kulturerna gick under var det inte för att de fick hybris, att de trodde att de var bäst och starkast och oövervinnerliga? Därmed slutade de att utvecklas, vilket ledde till deras undergång.

Jag får helt enkelt kämpa vidare, och hitta min egen speciella trollspö som tar mig vidare. 🙂

Tillägg: Förstås var inte frågan hur världen skulle se ut om jag fick bestämma, utan hur världen skulle se ut om alla var som jag. Stor skillnad. Nästa gång kommer jag läsa bättre vad uppgiften är. Men jag skriver inte om den nu.

Här kan du läsa andras vision:

* Estetjävel (Om jorden bestod av mig och mina likar)

* HC Barregren (Om alla vore som jag)

* Schlaraffenland (En garde!)

* Lusamusa (Om jag fick forma världen)

* Niotimmar (Hur skulle världen se ut om alla vore som jag?)

* VaCuum (Om alla vore som jag)

* Presentabel (Presentabels bättre värld)

* Hembretset (Om Alla Var Som Hembretset)

* Klatuu (Om alla vore som jag)

* Hon som räddade världen (What a wonderful world….?)

En tanke på “hur skulle världen se ut om jag fick bestämma?…

  1. Det gör absolut ingenting – även om din historielärare faktiskt sa en väldigt klok sak – så är det helt okej att tolka det på sitt eget sätt. Så länge man tänker efter, och funderar över vad man tycker är fel idag och vad man själv skulle göra annorlunda, eller vill som i detta fall. Jag tycker det blev helt perfekt och bra 😀

    Och det otroligt fascinerande är att jag tydligen hjälpt dig till en större insikt med denna utmaning, du har insett saker du inte innan insett. Fortsätt kämpa och jag tror du kan uträtta stora under – precis som alla andra som har viljan att försöka.

    /Jillie

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.