Elbolag skor sig på oss…som om jag inte visste det redan…


Att släpa in flera aktörer till elmarknaden skulle leda till bättre priser för konsumenterna. Lät ju bra, om man var konsument. Men jag tror ingen av oss har någonsin märkt att elpriserna skulle ha pekat neråt.

Tvärtom. Det har alltid tillkom nya kostnader. Som det senaste är utsläppsrätt för smutsig (kolverks) el som vi också betalar för, trots att merparten av elen är från vatten och kärnkraftverk. Två  räkningar har aldrig  ens varit det samma.  Utan det har alltid tillkom något nytt att lägga på oss. Så det är inte så konstigt att vinsten för elbolag blir bara högre och högre. Men nu förutom mig, har några andra också har fått nog.  Villaägarnas Riksförbund lät undersöka saken. Jag kan inget annat än tacka dem. Skönt att jag inte inbillade mig.

Jag skulle inte ens bli förvånade om det kom fram att anledningen till att vi exporterar vårt rena el, är att kunna i mellanvarvet få in det så kallade smutsiga elen och därmed enkelt ta ut pris på utsläppsrätt på all typ av el. Man kan ju faktiskt inte se skillnad mellan smutsig el och ren el.

Smart uttänkt.

OBS! Jag har inget emot vinst, jag är ju företagare själv. Men girighet har jag svårt för.

Och Vattenfalls dubbelmoral har jag allra svårast för.

divage1

Annons

2 tankar om “Elbolag skor sig på oss…som om jag inte visste det redan…

  1. Jag tror att hela elbolagsbranschen är för oöversiktlig och ostrukturerad så det har blivit svårare för oss att hitta rätt bolag som man vet håller hela bindningstiden. Är det inte chockhöjningar så är de leveransproblem.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.