behöver man drog för att skapa?…


Jag läste ett långt utlägg huruvida droger är viktiga.  Upprinnelsen  är att ”landets mest kända författare” (undrar vem han är förstås och om han verkligen är så känd som det står i tidningar) åkte fast på en razzia med knark i fickan. Procentuellt är nog artister, författare, skådespelare och konstnärer använder mer knark än resten av befolkningen. För många av de ser det som en självklarhet att ha  erfarenheter av droger.  För att kunna skapa, för att  tänja fantasin. Eller bara för att festa eller orka festa.

Jag har inga erfarenheter av droger, knappt har jag ens druckit alkohol.
Har aldrig förstått varför man vill tappa kontrollen över sig själv. Och varför det blir till en ursäkt när man har gjort något mindre smickrande.  Jag var ju inte mig själv.  Men du var dig själv när du tog glaset eller har tagit drogen.

Och vad är det för erfarenhet de får? Varför inte våldta också, eller mörda, varför inte bränna ner städer för att få den speciella erfarenheten för att kunna skapa.  Annars vet vi ju inte hur det känns.

Att folk blir dödade och utnyttjade på vägen till sökarna,  verkar ju inte folk bryr sig nämnvärt.

Det kommer ju stridas en hel del om drogen ska bli fri eller inte. Det enda jag ser  är att fler och fler använder narkotika, tack vare att kända gör det och får göra det.  Även om det blir lite hallå varje gång någon åker fast, merparten får ju hållas på.  Gränserna puttas längre och längre bort. Tills de inte kommer att synas. .
Det är som med sex och porr. Var inte längesen man rodnade bara man fick se en kyss på film. Idag reagerar ingen över att sexscener ingår i varje nutida film. Och blir så jävla stolt över att man blev vald till årets Playmate.

Den gränslösa samhället är nog inte så långt borta. Där alla får göra just det som passar  för ögonblicket. Där kriminella styr, där människor utnyttjas hänsynslöst,   där korrumptionen är vardagsmat och ärligheten är ett ord som ingen längre kommer ihåg.

3 tankar om “behöver man drog för att skapa?…

  1. hej min vän! O så hittade jag Dej här .. va´roligt … Droger har jag då rakt inget till övers för .. även om jag gillar ett glas vin då o då …*L* Hoppas Du har det bra , Kram, Elle

    Gilla

  2. När jag var ung testade jag lite av varje. Bodde i San Fransisco under Flower Powertiden – så du kan ju tänka dig själv att det var hur naturligt som helst att prova. Men inget jag fastnade i.

    Ja, snart är allt tillåtet. Gränserna är utsuddade och alla är avtrubbade. Hur kommer det att bli?

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.