min njutning i bilder…


Jag är inte kaffe vän. Har aldrig förstått tjusningen med att bälja in kopp efter kopp. Men större delen av världen finner drycken underbart.  Själv får jag hålla andan när mina kunder kommer just efter en kaffestund. För det smakar säkert gott, kanske piggar den också upp, den sprider gott aroma runt omkrig sig, men ur munnen luktar den inte så gott. Kan jag avslöja.

Men. Nu har jag hittat själv en form som jag kan få en snabb njutning av. Säkerligen kommer resten av världen tycka att det är äckligt. Men jag bjuder på det.:

1. En kopp i espresso format och Gevalias Cappuccino Special  med bitar av Marabou :

koppen

koppen

2. Grundar med lite kanel på botten, men man kan utesluta också. Själv missbrukar jag kanel- sägs att den motverkar högblodtryck. Stämmer säkert för jag har aldrig hög blodtryck.  Obs! Koppen är liten, pulvret fyller upp nästan till hälften.

pulvern i koppen

pulvren i koppen

3. Häller het vatten äver pulvret, men inte alls mycket. Den är ganska fascinerande hur den bublar upp, och hur den skummar till. Undrar förstås hur de har fått till det.

med skummet på

med skummet på

4. Efter ett litet tag sjunker den ihop och blir härligt krämig. Färdig att dricka eller skeda upp.

kaffecreme

Frågan ställs säkert …men varför?

På helgerna blir jag ibland väldigt sugen på något sött. Tyvärr kan jag inte ha hemma choklad eller kakor (äter upp allt, så fort den har kommit över min tröskeln)

Så när suget kommer fixar jag min creme a la antonia  på 2 minuter. Dessutom ger den en liten koffein kick också. Så man piggnar till. Och just koffeinet gör att jag inte kan dricka flera.

2 tankar om “min njutning i bilder…

  1. Jag dricker neskaffe. Gott! Med mjölk i. Ibland tar jag o`boy också. Ditt kaffe ser verkligen gott ut. Mmmm. Jag brukar göra egen Bailys – den blir också tjock och krämig. Man kan äta med sked. Men man måste ju besinna sig eftersom det är sprit i.

    Gilla

  2. Ha ha, vad lustigt! Jag råkade av misstag köpa den sorten för ett tag sedan och kunde INTE dricka upp det!! För det smakade ju inte kaffe! Försökte ge bort det till min son, som inte gillar kaffe – men han sa att då dricker han hellre vanlig cholkadmjölk.
    Så jag slängde det till slut!
    Så synd, annars kunde jag ju skickat resterande påsar till dig! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.