mord kontra mord…

Jag är inte kunnigt i rättsväsendets labyrint.  Säkert skull jag kunna läsa till mig, men vill inte lägga ner tid på det. Vill jag poängtera bara.

Jag läser om ett mord där 2 går fria igen för att de skyller på varandra.  Det verkar vara en enkelt koncept. Det funkade ju förr – i Lindome-fallet där de inblandade gick fria för man inte kunde bevisa vem som utdelat den dödande slaget.  Och det funkar tydligen än i dag.

Det finns inte tekniskbevisning, och de inblandade – förståeligt -  tar inte på sig skulden. Alltså går de fria. Men varför inte döma de båda till skyddande av brottsling  eller som medskyldig.

Och varför kunde bli  Christin Schürrer dömd, trots sin nekande, trots att de inte har tekniskbevisning? Bara på indicier? Hade hon haft en partner ( om det nu var hon som mördade barnen) hade hon kunnat gå fri lätt genom att skylla på partnern.

För det verkar inte bara lite då och då, utan  det finns flera  som har gått fria genom att skylla på varandra. Som t.ex de som körde ihjäl en flicka i fyllan, men skylde på varandra, gick också fria. Sen finns föräldrarna som haft ihjäl sitt ett åriga barn, men återigen gick inte fastställa vem som skakade barnet mest. De friades också.  Trots att egentligen är både föräldrarna är skyldiga.

Vad fällde Christin Schürer och vad friar de andra?
Och varför ändras inte lagen?
Eller varför döms inte de som medskyldiga?

About these ads

En reaktion på “mord kontra mord…

Kommentera mera, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s