gränserna är rivna…


Gränserna är rivna. Hövlighet är utraderat sen länge, den som gapar mest blir också sedd mest. Glåpord får hagla. Är man känd  får vara hur elak som helst, använda ord för att såra. Jag är chockad. Elakhet som business. Vidrighet som kännetecken.
Och läsarna hejar på, unga får lära sig att man ska vara bitch om man vill vara nån. Mobbning på hög nivå. Mobbning är accepterad. Bara du är tillräckligt känd.
Samtidigt kan samma personer uttala sig om att mobbning är fel. Ja, så länge det handlar om andra. Men när man deltar i den själv då får man helt klart tunnelseende.
Har aldrig varit en fan av Blondinbella. men det som Carolina Gynning och Katrin Zytomierska håller på med har passerat god ton för länge sen. Och ja, de ser ut som två tändstickor, må vara så att de trivs med sina nya smala utseende, men både börjar visa tecken på att de har övergått gränsen till att kallas sunda. Men det är rock and roll för de, och tydligen har tagit citatet: ”man kan aldrig vara för smal eller för rik – av Wallis Simpson”  till en livstil.

Sorgligt att de inte har bättre omdöme, och ännu sorgligare att unga tror att så  ska det vara.

Samma sak även på TV. Stjärnorna på slottet. Jonas Gardell som har gått in för att såra alla och vara oförskämd och odräglig.Han har tydligen svårt att komma i andra hand, är han med ska rampljusen falla enbart på honom. Inte så klädsamt.

Men hos vem ligger felet? Hos individen? Hos producenterna av förnedrings program? Eller hos föräldrarna som borde fostra sina barn bättre?

Så länge man står utanför pajkastningen och förnedringen så blir det underhållning.  Vissa har verkligen fått hybris. Jag har ingen lösning heller. För jag är nog inte heller bättre. Fast man gärna tror det.

Läs även vad Törneboms skriver.

Annons

En tanke på “gränserna är rivna…

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.