lyx vs lycka


Kopi Luwak kaffe för priset av 10 500 kr per kg

Kopi Luwak kaffe för priset av 10 500 kr per kg

Jag har nog aldrig trott att exklusiva vanor och varor skulle ge lycka. Men min estetiska sida skulle uppskatta det vackra i de. Att vara rik för pengarnas skull är inte målet för mig, men att vara rik för att kunna vara oberoende och slippa ekonomiska bekymmer ger nog en del lättnad i livet.Men att ligga i Hästens Vividus eller att bära jeans av handplockade bomull och köra Veyron  11,75 miljoner kr gör en inte lyckligare.

Journalisten Benjamin Wallace testade allt det goda och konstaterade att pengar ger inte lycka.

Men kan man överhuvudtaget mäta lycka enbart i pengar? Kan man bara hopa in och testa den dyraste bland de dyra och känna efter om det ger mer lycka än en billigare sort. Det tror jag inte. Så enkelt är det inte att dra slutsatser. Lycka är svårfångad och alla har sin egen definition på den. Men Benjamin kommer säkert tjäna bra med pengar på sin bok och det kommer ge honom lycka…

4 tankar om “lyx vs lycka

 1. Nej, pengar ger säkert inte lycka per automatik! Men att ha såpass mycket pengar att man är oberoende och slipper oroa sig för ekonomin, det gör ju att man i alla fall har mycket större chanser att bli lycklig. För om man ständigt oroar sig och aldrig har råd med någonting, så har man nog svårare att hitta fram till lycko-känslan.
  Men lycka är ju egentligen en känsla som är väldigt kort, och det gäller att ta vara på de ögonblicken…

  Gilla

 2. Det roliga är att alla dör. Även dom jätterika. Konstigt! Ingen kan styra vädret eller livet.

  Lycka är att ha så man klarar sig. Lycka är att våga tro på sig själv. Att se igenom lögnerna. Att inte bli en som sitter och käkar piller i det oändliga bara för att en läkare sagt det som sen kommer att få bonus för att han säljer så mycket av läkemedelsföretagen. Lycka är att inte käka ett enda piller på sin ålders höst!

  Gilla

 3. Halloj, nej vi bor inte i en villa, utan i ett hyreshus som vi äger, men det ligger ibland en massa villor. Hyreshuset har min sambo fått ärva efter sin far som dog i en mc olycka i somras.

  Gilla

 4. Lycka är personlig, vi har alla olika behov. Pengar ger trygghet inte lycka. Klart att lyx kan vara trevligt ibland, men det är nåt flyktigt och ger ingenting i längden.

  Tänk om man kunde få allt, vad skulle man då drömma om?

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.