Handelsbankens råd till mig…byt bank, du är inte tillräckligt bra kund…


Jag ringde Handelsbanken angående min ränta. Samtalet var inte givande för handelsbanken1fem öre, och fick rådet att byta bank. Trodde faktiskt inte mina öron.  Banken vill inte ha mig som kund.

Varför?

Jag är inte nån bra kund. Jag amorterar och mitt lån är inte så stort längre. ica_banken1Därav har jag tydligen något högra ränteläge, som bankkillen lät mig förstå av en oförsiktig mening.

Mitt lån var först både i rörligt och bundet. Men jag la om det till rörlig ränta när den bundna förföll, för några år sen.  Mina lån hade 2 olika räntor, vilket var helt i sin ordning.
Men nu sen 1 år tillbaka har både lånen samma ränta. Hur gick det till? Kan skandiabanken1faktiskt inte förstå och han kunde inte heller förklara.
Dessutom fick jag veta att det finns inte rörligt ränta.längre. Utan bara 3 månaders bundet lån. Men om det är nu bundet 3 månader, varför ändras räntan varje månad? Och om det nu ändras varje månad varför sänks den nu inte, utan den höjdes sen förra månaden.

Jag frågade bankkillen om vi kunde diskutera min ränta. Han tyckte för att jag ska få bättre ränta vill de att jag flyttar alla mina ärenden till Handelsbanken, fast de inte kan ge samma goda villkor som jag har i de andra bankerna.

Men varför?

Varför ska jag flytta mina pengar och försäkringar för att få sämre villkor i utbyte mot något lägre ränta?

Så här sa han: ”Vi kanske  inte har de bästa villkor men  vår kundrelationer väger upp en hel del. ”  ohhhhhhhhh…. så bra. Den goa kundrelationen har jag inte heller känt av någonsin. Framför allt för att de har aldrig sökt nåt kontakt med mig, och  mina kontakter med de har alltid varit något spänt.

Varför?

Har inte en aning om.

Snacka om god relation. Han har faktiskt uppmanat mig att ta mina pengar och lägga över de till en annan bank.

Få se vilken bank det blir, SkandiaBanken eller IcaBanken. Om IcaBanken har bostadslån. Ska kolla.

Det här läste jag i tidningen:Handelsbanken har sänkt räntan både mer och fler gånger än riksbanken sedan i oktober.
– Vi har inte tallat i godisskålen utan lagt i lite till, säger Bengt Carlsson.

Varför märkte jag inte det?

Varför?

expressen

Annons

4 tankar om “Handelsbankens råd till mig…byt bank, du är inte tillräckligt bra kund…

  1. Ja, jag håller med dig. Personkemi är viktig. Och normalt har jag inte alls svårt med personliga möten, men på Handelsbanken har jag aldrig blivit behandlad så att jag kände mig bekväm. Och ändå har jag träffats olika personer på olika kontor. Lika otrevligt, får nästan en känsla av att jag är oönskad med kriminellt bakgrund som när som helst kan dra fram ett vapen.

    Gilla

  2. Bankerna behöver inte oss människor. Dom är så jävligt stöddiga. Och gör inte som Anders Borg säger. Vi behöver inte bankerna – dom behöver oss. Men det har dom inte fattat.
    Det spelar nog ingen roll vilken bank man har. Jag skulle ta den som behandlade just mig bäst. Då kan det handla om personkemi.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.