lyktstolpen är en magnet…


Det finns statistik om det mesta, men jag vet inte om man har undersökt hur många bilar som krockar med lyktstolpe egentligen.  De verkar vara stora magneter, som alltid står just där olyckor händer.  För jag är ändå helt säker att föraren inte vill träffa stolpen när bilen  börjar väl glida.

Jag kommer ihåg när jag var med i en olycka.  Hade inte bilbälte heller. ( var många år sen) Hur jag reagerat för att kunna minska skadorna och hur jag observerat allt, och hur jag såg stolpen rusa emot oss. Och min blixtsnabba tanke att ”varför står den där?”. Varför slank vi inte mellan 2 stolpar, de står trots allt inte så jätte nära varandra.
Jag kom undan med lite blåmärke, trots att jag satt bredvid föraren, medan för honom blev det värre, men mår bra idag han med.

Jag var förstås medveten om att jag inte hade bilbälte, och fort körde han också. Mina tankar koncentrerades bara på mig, och vad jag kan göra i det situationen.  Skrika var ju inget bra ide. Några år tidigare såg jag en film om en flicka som överlevde att hennes flygplan störtade från hög höjd och hon var den enda som överlevde i en djungel i syd-amerika. De trodde att det berodde på att hon sov väldigt avslappnad på nattflyget. Nåja, kanske är det inte helt sant, men det fasnade i min medvetande, så jag bestämde mig att jag måste slappna av och sjunka ner så mycket som möjligt i sätet, med högerhand höll jag i dörrhandtaget och med vänsterhand stötte jag emot instrumentbrädan, sen var det bara se hur stolpen rusade mot oss med 90 km-s fart.  Ruggigt. Det var ruggigt.  Men jag flög inte ut genom fönstret som jag nog trodde att jag skulle göra.  Slog in huvudet, men fick ändå inte hjärnskakning, glasögonen gick sönder, och fick lite blåmärke på hand och ben.

För honom blev det värre. Först verkade även  han klara sig, men polisen tyckte ändå att det var bättre att köra honom till KS, och på vägen dit fick han ett anfall, han fick blödning i hjärnan av slaget. efter en hjärnoperation  mår han bra idag.

Men jag tror ändå att det är något lurt med stolparna.  Tycker Philip & Fredrik skulle kunna undersöka på Boston The Party om det ligger lite sanning i det. Det är som bröd mer smör på. De alltid faller med smöret neråt.

kvp.se

Annons

4 tankar om “lyktstolpen är en magnet…

 1. Jag fick ett träd i bilens förarsida där jag satt. Hade jag haft bälte vore jag kanske död. Nu flög jag till höger istället och fick inga skador. Bälte är nog bra om man krockar framifrån.

  Jag tror man krockar med stolpar för att saker och ting dras till varandra.

  Gilla

 2. Jag fick ett träd i bilens förarsida där jag satt. Hade jag haft bälte vore jag kanske död. Nu flög jag till höger istället och fick inga skador. Bälte är nog bra om man krockar framifrån.

  Jag tror man krockar med stolpar för att saker och ting dras till varandra.

  Gilla

 3. Jag fick ett träd i bilens förarsida där jag satt. Hade jag haft bälte vore jag kanske död. Nu flög jag till höger istället och fick inga skador. Bälte är nog bra om man krockar framifrån.

  Jag tror man krockar med stolpar för att saker och ting dras till varandra.

  Gilla

 4. Ja nog är det underligt att så många lyckas träffa dem! Eller träd.
  Här har det snöat hela dagen nu, så allt är vitt, vitt, vitt!
  Jag har förresten en liten foto-utmaning åt dig på min sida! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.