är jag bara ett experiment?


MESD. Vad är det? Är det någon som vet det?………………….inte? Jag vet nu vad MESD är för nåt och det är ganska tydligt att jag saknar den.

Nu är det bevisad – det jag har alltid misstänkt – att nåt som är inte hos mig som hos alla andra.

Såg ett program nyligen om det finns ett biologisk förklaring till kriminalitet. Och kanske finns det. Genernas uppsättning kan påverka hur vi blir. Precis som det finns cancergen eller alkoholistgen, fetmagen så kan finnas gener som gör att vissa har större fallenhet för kriminella handlingar. Kanske inte just en enda gen men flera olika som kan verka åt samma håll.

Det är ju fruktansvärt skrämmande att generna styr våra liv, och det fria viljan kanske är bara tom flosker.
Att vårt öde bestäms i samma ögonblick när spermien träffar ägget. Eller tom ännu tidigare, för  redan när vi träffar vår partner bestäms av våra gener vem vi väljer, för generna styr vårt val. Ruggigt, genruggigt…

För den teorin avvisas säkert av oss flesta… För vi vill se oss själva som individer som enbart styrs av vår egen fri vilja. Eller?… Men varför godtar vi cancergenen, alkoholistgenen eller fetmagenen då?

Men vänta. Australien användes länge som straffkoloni. Borde inte leva mer kriminella just i Australien? De kriminellas ättlingar? Jag har inte gjort forskningar om det, men det känns inte som Australien utmärker sig mer än något annat land vad det gäller kriminalitet.

Men vad har det hela med MESD att göra. Ju MESD  är mammagenen. Och det är helt uppenbart för mig att jag saknar just den genen.  Känner ingenting för barn, har aldrig velat ha egna barn och saknar inte heller att jag inte fick några.

Och det visar kanske ändå att gener inverkar mer på våra liv än vi vill kanske erkänna. Hittils har jag alltid trott att jag gjorde ett val. Ett eget val. Men gjorde jag verkligen det? Eller?….Vi kanske är bara robotar som för ett experimentellt liv och vi gör snart uppror mot våra skapare, som många i dagsläget betraktar som Gud.  Och jag som aldrig ens trott på Gud.

Annons

5 tankar om “är jag bara ett experiment?

  1. Jenny: det är redan bevisat. Det finns mammagen, säkert kommer de hitta den genen också som orsakar barnlösheten. Och om du godkänner att det finns ett fetma-gen och är inte bara människor som inte kan sätta gränser för sitt kontrollerade ätande, så är inte så osannolikt att det finns en hel del gener som vi inte vet ett jävla skit om. ÄN.

    Gilla

  2. Mammagen… haha, jadu, det skulle ju betyda att alla ofrivilligt barnlösa också saknar den… bullshit helt enkelt. 🙂 Viss sanning i fetmagenen dock, men i övrigt blir man som man uppfostras, och stöps av samhället. Ingen föds ond, ingen föds till barnhatare. Vi formar oss av vår omgivning och intressen.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.