150 miljoner


Här är en av orsakerna varför jag inte är nöjd med att jag inte får ränta på mina pengar som jag har på mitt företagskontot hos  Nordea. Thorleif Krarup får 150 miljoner i pension för 1,5 års arbete.

Nordea utnyttjar kundernas pengar, för det är väl inte bara jag som har postgirot som föratagskonto. 0 ränta på pengar eller måste man öppna ett annat konto och föra över mellan konton när det är dags att betala räkningarna. Ett hel del jobb med andra ord.

Men chefer kan få hur höga löner, avgångsvederlag och bonusar. Totalt utan samvete är de. Och de är alltid värda varenda öre de får. Alltid.

Klart att banken inte kan betala ränta. Det går ju inte, cheferna behöver höga löner. Desto mer kostar allting hos Nordea för övrigt.  Jag tror att en skilsmässa är nära stående nu.  Mellan mig och Nordea.

Just nu ligger ICA-banken bra till. Smidigt, bra ränta på pengarna, och pengarna är inne på min konto så fort de har tagit emot dem.  Nordea håller pengaran mellan 2-4 dagar innan jag kan se dem  på det icke räntebärande kontot.

Det är väl inte så konstigt att folk är missnöjda.

www.tornebohm.com

Annons

8 tankar om “150 miljoner

 1. Ja inte är det logiskt, visst avundsjuka i all ära, men hur kan man förtjäna en miljonpension efter så kort tid?! Utan kunder kan inte bankerna drivas och ändå satsar de inte på kunderna. Mycket underligt. Kram!

  Gilla

 2. Livsglimtar. Jag är faktiskt nöjd med de, än så länge. För mig är det jättesmidigt, kan sätta in pengar på vilken ica-butik som helst. Kortet är kopplad till mastercard, de har internetbank, och de krånglar inte. ÄN. Och så får man dessutom poäng på allt man köper på kortet oavsätt vad och var man köper.

  Gilla

 3. En skrämmande jämförelse för att få något begrepp om hur mycket pengar det faktiskt är:

  150 milj skulle kunna försörja 2000st förtidspensionerade 27-28åringar i 70år.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.