säljande kaffe


kaffeAtt jag alltid måste avvika från normen. Det är jobbigt, kan jag säga… En ny undersökning visar att kaffe gör människorna vänligare inställd mot främlingar. Vilket då inte är så dumt att utnyttja när folk ska handla. Och det är säkert så, det är många blir lyckliga av att få smutta nåt ur en kopp.

Själv blir jag stressad. utlöser motsatt effekt. Kan bli tom irriterad om jag blir bjuden på kaffe eller te i fel sammanhang.  Det är distraherande. Och det är kanske just att det är distraherande som gör att man lättare ger sig med.  Man tappar skärpan. Man är inte på sin vakt för man har fått lite gratis dricka.  Och gratis är ju gratis. Man slappnar av, och vips har man köpt en dyrare bil än man egentligen ville om ens man ville ha det.

Fast fungerar den verkligen?
Jag ger bort 45 minuters behandlingar i samarbete med Josefssons i hopp om att få kunderna så nöjda att de beställer en ny behandling senare eller köper nåt produkt. Men det händer inte. De tar gratis behandlingen sen drar de. köper inget, och beställer inget heller.  Så nu har jag begränsat den möjligheten.  Kanske skulle kaffe funka bättre. Men kaffelukten tycker jag luktar äckligt ur munnen på folk.  De känner inte själva, men jag får kväljningar.  Speciellt om de tar en ostmacka till kaffet också…

Men klart, problemet skulle försvinna om  jag själv hade druckit kaffe. Och då skulle öka min omsättning enormt. Och alla skulle vara nöjda for ever…..

Synd bara att jag inte gillar kaffe.

Annons

2 tankar om “säljande kaffe

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.