och ungen ska heta…Barack Obama


Jag har svårt att förstå varför drabbar föräldrar sina barn med att döpa de efter berömda människor. Nu ska helt plötsligt barnen döpas till Barack som betyder tydligen ”den där” , eller andra ungar kommer heta Obama eller så får de heta helt enkelt Barack Obama som förnamn.  Stackars barn, säger jag. Vilket börda det kommer att bli. Jag skulle känna mig obekväm.

Förväntningarna är ju enormt på Obama och hans kommande politik. Så besvikelsen kommer också bli stort när folk inser att allt som han har lovat inte blir sanningar. Han är inte Gud och inte ens Jesus som kan förvandla vatten till vin.  Han måste ta en hel del obekväma beslut dem kommande åren, och mycket av det kommer inte att gillas. Och vad vet vi än hur han kommer bli som ledare för världens viktigaste land. Han kanske blir rent av outhärdligt. En tyran som inte tolererar att det sägs emot.

Men oavsett om Obama nu blir världens bästa ledare som höjer USA till nya höjder,skulle jag aldrig döpa mitt barn till Barack Obama. Det är bara pinsamt. Lika pinsamt som att döpa ungen till Madonna Ciccione eller Albert Einstein eller varför inte Yves Sant Lauren. Jag bryr mig egentligen inte vilka konstiga namn ett barn får, det är ju skönt med kreativitet när man döper avkomman, men barnet måste leva med namnet resten av livet. Borde väl föräldrar tänka på det också.

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.