banker hatar kunder och jag hatar banken…


Det är säkert bara jag som har problem med banker i allmänhet och Nordea i synnerhet. Troligen har jag alldeles för höga förväntningar vad en bank borde tillstå kunderna.

Jag är soloföretagare, och försöker överleva. Varje dag är en kamp för att få ihop och all extra kostnad räknas.

Idag var jag vid Centralen för att sätta in pengarna som kom in under 2 veckor, för förra helgen hanterade de inte kontakter på grund av tekniska fel. Jag väljer Centralen för att de öppnar redan klockan 9 medan de flesta andra ställen öppnar först 10. Dessutom är centralen är öppen även på helgerna.

Kl. 9 står en lång ringande kö där kölappar delas ut bland de köande. Det är så det måste ha vart i Ryssland där folk köade för att affären fick in bananer. Helt klart blev det missnöje bland de köande. Och hörde att så var det aldrig med Kassaservice, och varför man la posten överhuvudtaget.

Till slut blev det min tur. Och vid disken blev det nästan stop. Jag kunde inte lägga in det på mitt företagskonto. Då måste jag gå till ett annat kontor som självklart öppnar då 10 vardagar och stängt på helgen.. Det är verkligen företagsvänligt.

Ok då vill jag sätta in pengarna på mitt personkonto. Då blev jag tvungen att fylla i en blankett,

vad jag heter
var jag bor
varifrån jag har pengarna,
samt telefonnummer så att de kan ringa och kolla.

Behöver jag säga att jag blev väldigt upprörd. Och jag gjorde det under protest och svordomar. Hur mycket skulle jag sätta in? 1 000 000 kr? 100 000? Nej! 10 529 kr skulle jag sätta in på mitt konto. 2 veckors arbete. Och deras standard svar blir alltid, EU direktiv. Alla banker gör så här.

Deras förslag att jag ska använda insättningsautomaterna, ute på gatan. För det är ju mycket bättre att jag blir rånade än att de blir det. Dessutom blir jag ju rånad kanske 2 gånger, definitivt 1 gång, för varje insättning kostar förstås 50 kr.

4 gånger i veckan = 200 kr i månaden x 12 månader = 2400 kr per år.
Att ha kontot med kort kostar väl runt 270 kr per år
På en månad kostar att ta emot kort runt 200-300 kr (än) blir också ca 2400- 3600 kr per år. Sen ska man inte heller glömma att det kostar en hel del att ha kontokortsautomat.

Det är alltså runt 5000-6000 kr per år som jag betalar då till banken. För ett större företag är summan betydligt högre antar jag. Och vad får jag då tillbaka? Inget. Absolute ingenting. Pengarna jag har på mitt företagskonto förräntar sig inte. Räntan är faktiskt 0. Jag gjorde en överföring idag från mitt personkonto till företaget, den är överförd först på tisdag, så banken håller kvar mina pengar fredag, lördag, söndag och måndag. Sätter man in pengarna på en vardag går det något fortare. (för inte så länge sen var det en dag kortare, men de har höjt överföringen med en extra dag.) Under tiden använder banken mina pengar och får ränta för det. Och gör affärer med den.

Förr  var jag för EU , men när allting ska styras från EU blir det löjligt. När de ska bestämma hur mycket vi ska avlyssnas, vilka information som ska sparas, vilken mat man åt när man flög till Grekland, hur stora äpplen ska vara, byggnormer osv.osv.osv…i all oändlighet. Och det är sällan de stora bovarna som blir lidande, de hittar alltid hur de ska komma undan.

http://blogg.aftonbladet.se/23930/perma/996421

http://carlnorberg.wordpress.com

Annons

9 tankar om “banker hatar kunder och jag hatar banken…

 1. Antonia: Nej, vi är fångar under ett pengasystem. Och det värsta är att vi inget kan göra. Vi kan inte rösta bort dom som trycker pengarna och äger bankerna.

  Kanske lika bra att inget veta! För vad ska vi göra som vet?

  Tipsa andra om länken kan du i alla fall göra.

  Gilla

 2. Men det funkar ju inte heller, för när sen du ska betala dina leverantörer och andra räkningar för el, telefon osv. får du en påslag på 25 kr. På varje betalning du gör.
  Bankerna skjuter över all ansvar på kunderna, Och som egen företagare känner man sig ganska snärjd. Löntagare känner nog inte igen problematiken, och säkerligen inte förstår mitt och andra småföretagares problem heller. För de fungerar det utmärkt.

  Gilla

 3. Ja, fy fan. Folk får köa och blir behandlade som boskap – medan bankdirektörerna blir rikare och rikare. Det har spårat ut. Du får skaffa ett kassaskåp och ha pengarna hemma helt enkelt.

  Gilla

 4. Jag blir förbannad när jag läser vad du skriver… Nördbanken och deras bankpolare är ju inte kloka bara giriga.
  Får nog börja ha pengarna i madrassen som förr.. det lönar sig lika dåligt som att använda en bank.
  kram o trevlig helg på dig

  Gilla

 5. Det är rent ut sagt fördjävligt!! Det gör ju att det är stört omöjligt att överleva som småföretagare. Var det inte det vår fina regering ville ändra på- att det ska löna sig att vara småföretagare och kunna anställa fler..? HA! De får allt sluta gå i EUs hasor isåfall.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.