hotbild mot Sverige…?

Undrar om hotbilden har ökat mot Sverige i allmänhet och mot politikerna i synnerhet. För varje gång jag ser vår statsminister Fredrik i tv så står en del män runt omkring honom. De ser inte ut som om de tillhör politiker skiktet. De spanar runt, med blickar långt över horisonten.

Så tanken dyker upp:

Har de alltid vart där och spanade?
Är det bara just nu som säkerheten är högre?
Varför är de inte diskretare förr?
Är det meningen att de ska synas?

Jag vet inte hur andra reagerar, men jag hör inte längre vad Fredrik Reinfeldt säger, utan börjar följa säkerhetskillarnas blick, funderar över vad de kan se, undrar om de kan växla ord med varandra, kan de lattja med varandra, eller är de bara ögon? Har de vapen? Har de bara ett vapen eller…osv.osv.

Har det alltid varit så?

Annonser

One thought on “hotbild mot Sverige…?

  1. Hotbilden har säkert ändrats med tanke på alla som är lite halvarga på Reinfeldt och hans regering med tanke på allt skoj dom har hittat på sen dom tog över makten. Om dom gjort bra saker eller inte får var och en ta ställning till, men vi kan väl säga att det finns dom som är lite purkna över en del av deras politik. Själv är jag opartisk för jag tycker (nästan) alla politiker är överbetalda egocentriker med storhetsvansinne.

    Utomlands kan jag inte tänka mig att hotbilden har ändrats, om det nu inte skulle vara så att anti-amerikanska makter tycker att vi börjar bli lite väl bruna om näsen så högt upp i USA’s smutsiga byk vi börjar hamna, men vi har väl aldrig varit särskilt rena på den fronten…så nej, tror inte den externa hotbilden blivit sämre, bara mer tydlig.

    Om det nu är säkerhetskillar som skymtar bakom, eller bara förvirrade politiker som undrar åt vilket håll den politiska vinden blåser (kan även vara skandalpressen som vändrar efter olyckor och skandaler gissar jag) så är dom absolut beväpnade för att kunna hantera hotbilder.

    Normalt så har man ett handeld vapen och skyddsväst som livvakt, men dom som varit med ett tag har även ett ”backup” vapen i form av en mindre revolver runt ankeln eller liknande utifall huvudeldvapnet skulle få eldavbrott (händer ibland med automatvapen).

    Pratar med varandra gör dom absolut, kommunikation är en förutsättning och dom har troligen hörselsnäckor eller liknande för det ändamålet. Lattjar gör dom nog aldrig på arbetstid eftersom det kan leda till att någon dör på grund av att man inte är uppmärksam, men dom skojar nog desto mer när dom är lediga 🙂

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s