operettland…


Jag vet, det är sorgligt när någon mister livet hastigt. Oavsett varför och vem.  Dessutom Österrike är en av mina favoriter bland de länder som jag skulle kunna tänka mig att bo i. Jörg Haider har dött antagligen självförvållat, då han har druckit en halv flaska Vodka på en gaybar med en manlig vän. Kanske var han homo, kanske inte.  Vet inte heller om världen kommer bli lyckligare utan honom, för det finns ju alltid någon som tar efter honom.

Men när jag ser bilder från hans begravning, blir jag full av skratt mot min vilja. Har då aldrig sett ett land som spökar ut sig som österrikarna har gjort på Jörgs begravning. Ett land som tar traditioner på stort allvar. Ett land mitt i Europa där tiden verkar ha stått still. På alla sätt och vist.  Kanske det är en av orsakerna varför Jörg Haiders parti kunde nå så stort framgång.

För övrigt undrar också vilka skeletter kommer rassla ur garderoben nu. För nog finns där en hel del.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3567404.ab

2 tankar om “operettland…

  1. Sorligt och komiskt på en gång. Han var ju väldigt främlingsfientlig Haider, och köra för fort, rattfull? Det är ju ett brott, så lite får han skylla sig själv.

    Gilla

  2. Ja, vilken maskerad. Men lite fint också mitt i alltihopa med all tradition. Haider var snygg. Synd att han dog. Men han mådde nog dåligt. En krisålder – han var ju i klimakteriet.

    Nu har dom släppt din kommentar på API.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.