låg->energi


EU vill att man använder lågenergilampor och ska vanligt glödlampa förbjudas. Visst varför inte, om inte det innebär att man måste slänga gamla lampor för man inte kan skruva in lågenergi i dem. Jag har bytt ut alla mina glödlampor mot lågenergi sen snart 10 år tillbaka. I de armaturer som det gick.

Jag hade 2 orsaker till det:

 1. Blev trött att vanlig glödlampa inte höll länge, och jag gjorde inget annat ett bytte glödlampor. Vilket också kostade en del.
 2. Det andra orsaken var att jag ville sänka mina elkostnader. Men det enda jag märker är att mina elkostnader blir bara högre och högre och högre. Visst någon kanske kan säga att om jag inte hade bytt så hade de varit ännu högre. Kanske. Men om nu är elbolag gör såna vinster så att cheferna faktiskt kan kamma hem bonus som skulle täcka mina elkostnader på 3 livstider, så förstår jag inte varför folket inte kan ta del av det.

Och om det inte skulle räcka nu har Fortum börjat kränga saker också. Folk som ringer upp mig i dyrbar arbetstid och försöker övertyga mig att deras säkerhetsprodukt är något som jag absolute måste ha. För att jag är en sååååån bra kund till Fortum får jag självklart för ett lägre pris. När jag förklarar att jag har redan en säkerhets dörr av högsta klass, tycker han att jag ändå ska köpa för den här produkten är båda säkrare och bättre. Jag vill inte bli störd av försäljare per telefon. Varken på jobbet eller i mitt hem. Vill jag ha nåt så köper jag det. Utan krämartyper. Och framför allt ska inte Fortum skicka försäljare på mig och andra, när de rånar mig redan varje dag.

http://www.aftonbladet.se/

5 tankar om “låg->energi

 1. Lågenergilamporna drar egentligen inte mindre energi, de drar bara mindre Watt… Dessutom är de flesta miljöfarliga- innehåller mycket kvicksilver. Jag tänker då inte (som jag skrev i mitt inlägg om detta häromdagen) byta ut alla mina lampor hemma, jag vill ha ett visst ljus och densitet mellan smålamporna. Och eftersom lågenergiglödlamporna inte passar in i armaturen… så får de helt enkelt vara.

  Gilla

 2. Antonia: Ha den äran på födelsedagen. Du får trädgårdens sista ringblommor med en och annan aster i!

  Nä, Fortum och energilmapor och herregud vilken tillvaro vi lever i. När det ringer försäljare hit och frågar efter den yngsta eller den äldsta i familjen brukar jag säga: Åh, hon åkte till Paris igår. Hur länge blir hon borta? Tre veckor, säger jag då. Så blir man fort av med om.
  Ibland säger: Nej, han/hon är i Moskva, Prag, San Francisco eller vad som nu faller mig in. Prova – det funkar och är kul också!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.