…stasi Sverige?


Vad har jag gjort för ont i världen? Att jag ALLTID måste hamna hos den elaka häxan på Nordea/före detta Kassaservice/före detta Posten på Centralen. Och hon är inte trevlig. En jävla hagga vad hon är… Och varje gång hamnar jag just i hennes händer. Hon är som en ond magnet. Förre gången när jag köade 1,5 dyrbar timme ur mitt liv, alltför sent upptäckte jag att det är just hon som blev ledig. Och vad ska man göra,  köa 2 timmar till? Idag var ingen på före mig, men kölappautomaten funkade inte, då är det just hon, häxan som ropar mig till sig, och fick även en tillsägelse att jag inte borde lyssna på musik, för då hade jag hört hennes rop. Jag ignorerade henne, och skulle sätta in pengarna på mitt personkonto. Då börjar hon dividera med mig att jag inte får lägga in mina företagspengar där på mitt personkonto ( 8400 kr, för en HEL veckans arbete, förstår ni hur tuff man har det, som egen företagare) utan att jag ska lägga in den genom nåt jävla insättningsautomat. Vilket förstås kostar, medan personkontot  än så länge är gratis.

Ibland undrar jag varför jag kämpar. För det är ett jävla kamp varje dag. Sen dag 1 för 24 år sen. Har aldrig fått hjälp, har aldrig heller fått något gratis, ju kanske några tidningar från förlaget när de vill att man ska prenumerera, annars aldrig någon som har lämnat ens några tidningar till väntrummet, för vad gör man med dem hemma när de är färdigt lästa, medan jag gärna ger tidningarna vidare till kunder när de är lästa istället för att slänga de. Har aldrig heller varit med om att en annonsering slog väl ut, men annonsörer är på en som iglar. Försöker snärja en på alla sätt och vis, försöker övertyga att de ÄR bättre än de jag jobbade med tidigare, och inte är det lätt att tacka nej till de heller. Men om de nu är så super bra på optimering på hemsidor på nätet som de påstår, kan de inte erbjuda det gratis ca 1-2 månader för att bevisa hur fördelaktig det skulle det bli för mig, – ja, jag VET att det inte fungerar på det sättet, men det är faktiskt de som ringer och tjatar – , och gärna pratar de skit om konkurrenterna också . Senast slängde netpilots skit på jajja.

Jag kommer att kämpa vidare, dels för som 50-årig är man inte attraktiv på övriga arbetsmarknaden, särskilt inte just när man går in på lågkonjunktur och dels för att jag gillar mitt jobb och trivs med det. Det enda jag inte trivs med är bankernas nonchalans mot småföretagarna, där det läggs ut mer och mer avgifter utan att få något som helst tillbaka. Ingen ränta, ingen service, ingen information heller vad som händer. Och skulle inte ens bli förvånad om de säger upp min checkkredit till slut för att jag bråkar alltför mycket. Inte för att bråket har lätt till något annat än att jag själv mår dåligt.

Men jag tycker att Sverige börjar alltmer likna f.d. Östtyskland. Man blir förhörd på banken varför man sätter in sina pengar, varifrån de kommer, epost ska läsas av myndigheter för att… och här kan man komma med en lång lista varför. Grannar ska spionera på varandra för att försäkringskassan ska hitta fuskare osv.Medan politiker skor sig, och höjer löner för att de tycker att de förtjänar varenda öre av det. Har inget betydelse heller vem som sitter vid makten, sosse eller moderat. Undrar om de ens vet vad en fika kostar i en vanligt kafe.

Tack och lov för bloggen, här kan jag åtminstone avreagera min frustration genom att skriva om det och tro att många läser det. Jag vet också att många skulle säga – men lägg ner skiten – nej, jag vill varken gå på a-kassa eller vända mig till socialen. Jag hoppas istället på bättre lönsamhet och flera kunder både för mig och för alla andra.

4 tankar om “…stasi Sverige?

 1. Ja du Antonia! Håller med dig i allt vad du skriver. Pröva du ICA-banken så får vi se hur det funkar.

  Kram Marie
  också en ”sliten” enmansföretagare

  Gilla

 2. Många kramar! Det är ju inte klokt, på något vis! Byt bank?!?! Så där kan du inte ha det! Oavsett om du vill sätta in en tusing, eller trettio angår det inte dem, du har rätt att sätta in dina pengar på DITT Konto. Sabla kokosnötter. Sköt om dig!

  Gilla

 3. Ja nog är jag glad många gånger att jag aldrig startat eget, tankarna har funnits många gånger. Jag har vänner som provat på och dom har mer eller mindre nästan gått under av arbetsbörda till nästan inga inkomster. Nä jag är glad för mitt 7-4 jobb, man vet vad man har och lönen ramlar in varje månad, dessutom värderar jag min fritid högt.

  Jag hoppas att det nån gång löser sig för dig och att du får ett uppsving.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.