…att ringa tidningen istället för polisen…


Jag har nog svårt att förstå varför vissa människor handlar som de gör. Man letar efter en flicka – Carolin Stenvalls – som är försvunnen spårlöst. Alla letar efter henne. Polisen har gått ut med efterlysning till allmänheten för att samla in uppgifter, kanske har någon sett någonting som kan vara till hjälp.

Då kan man läsa om Eva Nilsson som kontaktar tidningen för att hon har sett en bil som liknade Carolins bil vid en rastplats. Är inte beteendet märklig? Varför är det tidningen man kontaktar, varför inte polisen? Är det så viktig för enskilda personer idag att hamna i tidningar, även om hon nu gav sitt tips anonym? Vet man verkligen inte att man bör ringa polisen? Eller ville hon bara lite medial uppmärksamhet?

Sen är det polisen som egentligen inte vet hur de ska lösa såna försvinnande? Trots mängder av tips, tom mängder som pekar ut en och samma person, kommer de ingen vart i utredningen. Jag antar att de hoppas på att någon har råkat ta en bild så där i förbifarten på händelsen igen, vilket skulle underlätta. Polisen har förhört den utpekade, och självklart nekar han till brott. Och klart det kan vara så att han är oskyldig, men hur ofta brukar folk erkänna att de är skyldiga. Händer nästan aldrig. Men det verkar som polisen har inte det rätta kunskap att lösa brott. De missar uppenbara spår ofta, brottsplatsundersökningen är bristfälliga, tips blir liggande, med andra ord inte så noggranna som det borde vara. Andra saker prioriteras. Vad? vet jag faktisk inte. Och i alltför många fall får man en känsla att de har löst brottet på grund av slumpen.

http://www.dn.se/

http://www.aftonbladet.se

http://www.aftonbladet.se/

http://www.expressen.se

Annons

2 tankar om “…att ringa tidningen istället för polisen…

  1. Antonia: Man ska aldrig bli ett fall – vare sig i byråkratin eller hos polisen. Det lönar sig inte – allt är så inkompetent.

    Jag tycker vi gör det bra som bloggar på – så många tittare har man ju inte – men vi är ju inte heller några kändisar. Men vi kan ju bli! Ha,ha, ha….

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.