…har storleken betydelse?…


Det är sällan jag äter pizza. Senast var det för ett år sen. Tillsammans med en kompis. Jag föreslog att vi skulle dela på en pizza för att de är så ohyggligt stora numera, men hon ville ha en egen. Så kompromissen blev en barn pizza för mig.

Vad förvånad jag blev sen att min barnpizza har avancerat till en storlek som förr några år sen var standard storlek för en vuxenpizza. Och hennes pizza var förr en stor familjepizza.

Det är sjukt. Och framförallt inte så konstigt att folk blir bara fetare och fetare. För när det uppstod en diskussion om detta (nu ett år senare) förstod hon inte att en pizza i familjestorlek är för stor. Hon menade att alla äter så stora pizzor.

Det är väl inte så konstigt att folk blir tjockare när de inte längre ens kan se att maten de får i sig har ökat till portioner framställda till jättar. Och försvaret blir att alla andra äter så stora ju. Och jämfört med familjepizzan blir min normalstorlek, faktiskt bara en liten pizza som då kan kallas för barnpizza. Stackars barn, säger jag. De får då töja ut magsäcken redan i unga år, och så fortsätter det sen resten av deras liv.

Kan inte föräldrarna skona sina barn från detta öde.

Så nu när jag blir sugen på en pizza, kan känna mig som barn, för det är bara en barnpizza jag klarar av. Men hellre skulle jag dela även den också. Varför kan man inte köpa i Sverige slice?

Eller är det bara jag som vill ha mindre pizza?

Annons

2 tankar om “…har storleken betydelse?…

  1. Pizza är gott, i små mängder. Jag tycker dock det är väldigt individuellt hur stora de är, många pizzerior jag ätit på har haft riktigt små pizzor, som inte mättat alls. Och så… giganterna, som man lämnar halväten. 😀

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.