…krocksäkert…


Krocksäkert vill Volvo för sina bilar. Därför studeras gräshoppor extra noggrant. Undrar förstås vad är det för fel på förarnas ögon, men jag kan förstå poängen. Man ska kunna köra utan att tänka på vad man gör och varför. Bekvämt. Och här finns det verkligen möjligheter att undersöka.

Man skulle kunna använda fladdermöss ekolod system också. De kan flyga i totalmörker utan att se och ändå orientera sig utan att krocka. Det kunde också spara massor av liv och energi. Man skulle inte behöva yttre belysningar på bilar, man blir inte bländad på motorvägen, blir även mindre ljusnedsmutsning också.

Magneten har ju också en motpol. Där de stöter bort istället för att dra till. Alla bilar borde få motpolen bara J så att bilarna inte ska kunna krocka med varandra, en extra utrustning runt bilen som gör att andra bilar stötts bort om de kommer för nära. Då skulle bilolyckor bli en minne blott och många liv skulle kunna räddas.

Så kombinerar man gräshoppor, magnet och fladdermöss får mänskligheten en super bil. Undrar vem hinner först? Säkert finns det flera andra finesser man skulle kunna kombinera i bilsammanhang.

Släpp fantasin lös…

http://www.svd.se/nyheter/

Annons

En tanke på “…krocksäkert…

  1. Ja herregud, ska man inte behöva köra själv heller snart, nog är det bra med hjälpmedel, men att helt förlita sig på automatik kan vara farlig. Tänk vad skönt att kunna sova och bilen tar mig dit jag vill *L*

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.