en nyhet jag inte ville höra


Svarta änkan har kommit till Sverige för att stanna. Ruggigt, tycker jag. Jag har redan blivit biten av ett antal spindlar, med svullnader som följd, som höll sig länge. Vet inte varför de är taskiga mot mig, men jag är nog ändå taskigare tillbaka, då deras liv tar ju slut i följd av en välriktad smäll.

Vissa tycker att jag borde gå på en sån där kurs mot fobi. Jag tror inte att det finns den fobikurs som kan ta bort min fobi. Och min far tycker att jag är enbart bara fånig.

Den natten då jag fick en av mina hallucinationer jag brukar få lite då och då, och sängen kryllade av spindlar i olika storlekar, var ingen höjdare. Det var nära att mitt hjärta stannade, kan jag lova.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/

http://sydsvenskan.se/sverige

http://www.barometern.se/

6 tankar om “en nyhet jag inte ville höra

 1. Heja…fler spindlar.
  Var det inte en annan typ av spindlar som hade bosatt sig i skåne tidigare i år också? Usch, jag gillar verkligen inte spindlar heller, speciellt inte dom stora varianterna!

  Sen har vi väl skallerormar i södra sverige också som håller på att etablerar sig och jättekrabbor i havet på väg ner efter norges kust…

  En fin bunker på norra grönland låter allt bättre för varje dag som går tycker jag…

  Gilla

 2. Var på Skansen i lördags. Gick in bland apor och regnskog o s v – där fick man klappa en orm och en stor spindel när man skulle gå ut. Helt gratis var det också. Jag avstod – förstod inte vitsen…

  Jag har inga fobier som tur är.

  Gilla

 3. Sockna: Jag har aldrig varit för globaliseringen, även om jag är framåt för övrigt. Men tycker är hemskt att till slut vet man inte ens i vilket land man befinner sig till slut. Allt blir lika, samma pengar, samma kläder, samma mat, och samma möbler. Och samma lagar och bestämmelser över hur gurkan ska böja sig.

  Gilla

 4. Robin: jag trodde att drömfångare är för nattdrömmar. Jag har en sorts hallutionationer som kommer när jag har vaknat , ser saker i vaket tillstånd som inte finns oftast är olika djur, som spindalr, ormar eller kråkor, men har sett även mitt rum juldekoretad.

  Gilla

 5. Se där, globaliseringen i kombination med klimatförändringar, är inte bara av godo. Den snabba spridningen av exv. fågelinfluensa och galna-ko-sjukan mm är ytterligare bevis för detta. Lyckligtvis sprids informationen om detsamma lika fort runt klotet. Tyvärr är nog denna förändring någoting vi får stå ut med/anpassa oss till, oavsett vi gillar det eller inte.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.