dagens bild och tankar om OS


Bilden har kanske inte direkt med OS att göra, men sammanfattar ganska bra att det sket sig för Sverige ganska reellt. ( undrar alltid när jag ser liknande bilder, hur den har tagits, om det var ren tur, eller har man lurpassat på pingvinungen, eller om man har lämnat kvar en kamera som tog bilder hela tiden?)

Jo OS, förväntningarna besannas på många olika sett,

· diktaturen har visat återigen att det är de som bestämmer, inte ska hela världen lägga sig i hur Kina ska vara och skötas.

· Alla kineser som hördes i media gav en intryck att de rabblade upp en välinövat hemläxa, hur de ärat Kina på ett eller annat sätt. Det var läskigt att höra. Jag råkade se ett program hos en kompis, där en restaurangägare skulle få öva lite på det `fria´ ordet hos Josefson (tror jag att han heter så), och berätta hur de förföljde och trakasserat honom från myndighetens sida. – -Nej, sa han ..så var det inte alls…han blev inte trakasserad, eller ens förföljd.

· Smoggen var ju kvar också över Peking, man kunde knappt se nåt som låg längre bort än 100 meter.

· Protester har uteblivit, särskilt i den speciella protestparken. Alla som anmälde sitt intresse (vilket man var tvungen att göra i förväg) blev tydligen arresterade. Det är kinesiskt demokrati. Du får göra och säga vad du vill – förutsatt att vi tillåter det.

· För att säkra invigningen sköt man bort alla regnmoln från himlen, och att regnet föll någon annanstans och bokstavligen dränkte området med skyfall, har ingen reagerat över. Hoppas bara att den förmodligen lika pampigt om än kall avslutet inte hotas av regn.

Det har blivit en hel del skandal, några har avstått på grund av doping, andra inte. Undrar förstås vilken supermedel USA ha tagit fram, som idag inte går att se i testresultat. För ingen ska försöka övertyga mig att någon kan simma in guldet med så stora marginaler som Phelps gjorde. För det var inga dåliga simmare som har jagat honom i vattnet heller.

Summa sumarum Kina har visat sin ” guldfinger” till hela världen i dubbelbemärkelser.

1. De vann flest guld 48 stycken, silvret blev till 17 och 25 brons, men klart de drillas ju sen de var 2 år gamla, och vem vet vilka straff de får när de inte kan äla sin älskade Kina på en så älolikt sätt.

2. Ingen ska säga till Kina hur de ska styra det egna landet, och folket. För jag vet inte om det blev nåt förbättring för fotfolket.

Om Sveriges insatser kan jag bara säga att det blir bättre lycka om 4 år i London.

4 tankar om “dagens bild och tankar om OS

 1. Man lovade frihet för alla journalister, istället så satte man käppar i hjulet för dom hela tiden, så fort dom skulle göra nåt så krävde man tillstånd som helt enkelt inte fanns, dessutom följde polisen efter dom hela tiden för att hålla koll. Nej ett land som tror på hårdhet och illa behandling av den lilla människan får inga sympatier av mig.

  Jag är aningen glad att OS är slut, trött på eländet *L*

  Gilla

 2. Tyvärr har det säkert inte blivit någon förbättring för fotfolket eller för folken i vissa grannländer. Men visa upp en snygg fasad är de bra på… Förhoppningsvis låter inte så många sig luras…

  Gilla

 3. Haha, det skulle i och för sig kunna vara attrapp också,men jag TROR att det är på riktigt.

  Jag håller kanske inte med att ett stort land kräver hårda nypor. Och visst är de duktiga i sport, men de drillar alldeles för hårt, lever avskilda från föräldrar, för att de ska kunna i framtiden ge guld i olika evenemang. Det är inte sund. Visst är det alldeles för slappt i Sverige, och ibland borde man nog ta i lite hårdare här också,men hellre lever jag här än i Kina.
  Sen kan man ju fundera över hur Kina kommer ta över världen så småningom genom kunskap.
  Jag har läst en bok So jag tror heter Vita svanar, som handlar om 3 generations kvinnor uppväxta i Kina. Mycket intressant läsning.
  Försökte hitta den på netet, men jag hittar aldrig nåt när jag söker.
  Boken har jag hemma, så om du vill ha författaren, kan jag skriv om den sen.

  Gilla

 4. Jag vet inte varför men den där bilden ger mig huvudbry. Är den äkta, är den manipulerad, är det en riktig pingvin, eller är det en atrapp…? Jag funderar mer över det än texten du skrev! *skratt* Hur man än vrider på det är kineserna bra idrottare. Och om man ska titta noga i kanterna så får man ändå se det så att kinas hårda politik inrikes fungerar. Det skulle vara svårt att styra över så många olika människor om man inte hade en väldigt brutal politik. Skillnaden mellan hårdheten där och jamsiga Sverige är oerhörd. Någonstans mitt emellan vore bra, men det krävs nog för mycket för för många för att det ska fungera…

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.